اگر ما دچار میگرن شده باشید، میدانید که میگرن بسیار بیشتر از یک سردرد است. میگرن درد شدید ضربان دار و طاقت فرسا ست، می تواند ناتوان کننده باشد. در واقع، بیش از 90 درصد از افرادی که به میگرن مبتلا می شوند، نمی توانند در طول یک دوره به طور طبیعی کار کنند یا عملکرد طبیعی داشته باشند. اکثر افرادی که میگرن را تجربه می کنند، دارو را انتخاب می کنند. اما بسیاری به درمان های طبیعی مانند تکنیک های آرامش بخش و داروهای گیاهی روی می آورند. بنایراین سوالی که پیش می آید این است که برای درمان سردرد و میگرن چه بخوریم. البته که برای شروع درمان حتما باید با یک متخصص مشورت کنید تا مشکلی برای شما پیش نیاید. در این مقاله با معجزه ی گیاهان برای درمان سردرد و میگرن آشنا خواهید شد.
آنچه خواهید خواند
برای درمان سردرد و میگرن چه بخوریم
1. نعناع فلفلی
اگر سوال شما این است که برای درمان سردرد چه بخوریم، باید گفت نعناع فلفلی بهترین است. برگ نعناع و اسانس آن برای مصارف دارویی و آشپزی استفاده می شود. علاوه بر درمان سردرد، برای تسکین موارد زیر نیز استفاده می شود: اسپاسم، دندان درد، مشکلات گوارشی و حالت تهوع. روغن نعناع و ماده فعال آن، منتول، به صورت کپسول مایع موجود است. نسخه های چای نیز برای دم کردن آسان موجود است. طبق مطالعه ای که در سال 2010 انجام شد، مشخص شد که منتول نعناع زمانی که روی پیشانی و شقیقه ها مالیده شود، سبب توقف سردرد و حالت تهوع می شود. روغن موضعی نعناع یک گزینه گیاهی خوب برای تسکین درد میگرن می باشد. روغن نعناع یکی از سادهترین داروهای گیاهی است که میتوان آن را امتحان کرد، زیرا در فروشگاهها و داروخانهها فراوان است.
2. بید
عصاره پوست درخت بید در ساخت آسپرین استفاده می شود. این عصاره حاوی یک ماده ضد التهابی به نام سالیسین است. یک مطالعه در سال 2012 نشان می دهد که بید یک آنتی اکسیدان موثر است. بید برای سردرد، آرتروز، تاندونیت و کمردرد مورد استفاده قرار می گیرد. پوست بید را می توان به صورت کپسول و به صورت پوست جویدنی در اکثر فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی یافت.
3. زنجبیل
فواید بی نظیر زنجبیل بر کسی پوشیده نیست. بیش از 2000 سال است که در چین در ترکیب داروهای گیاهی استفاده می شود. همچنین از زمان های قدیم در طب هندی و عربی رایج بوده است. زنجبیل به طور سنتی به عنوان یک درمان برای موارد زیر استفاده می شود: سردرد، دل درد، حالت تهوع، آرتروز، علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و مشکلات عصبی. از زنجبیل می توان بهترین دمنوش ها برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تهیه کرد.
زنجبیل به عنوان ضد التهاب، ضد ویروس، ضد قارچ و ضد باکتری به خوبی شناخته شده است. اکثر مردم می توانند ریشه زنجبیل تازه یا خشک، مکمل ها یا عصاره را تهیه کنند. مراقب باشید به دلیل تداخلات دارویی احتمالی، مکمل های زنجبیل را با رقیق کننده های خون ترکیب نکنید. کپسول زنجبیل و چای زنجبیل هر دو تقریباً در هر خواربار فروشی یا داروخانه ای به راحتی قابل تهیه هستند. همچنین می توانیدمصرف آب زنجبیل را امتحان کنید.
4. کافئین
چای سبز در ترکیب با گیاهان دیگر برای درد میگرن در طب سنتی چینی استفاده می شد. قهوه در ابتدا در عربستان به رسمیت شناخته شد.
مردم در بسیاری از فرهنگ ها عمدتاً کافئین را برای کمک به درمان مواردی چون : سردرد، فشار خون بالا، مشکلات معده، بیماری های منتقله از راه جنسی، سرطان، مشکلات گردش خون، التهاب، آسیب پوست و بیماری کلیوی استفاده می کنند. مصرف قهوه و افزایش فشار خون ارتباط نزدیکی با هم دارند.
5. سنبل الطیب
سنبل الطیب در دهه 1500 میلادی به عنوان “شفابخش” شناخته می شد، زیرا از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شد. بیخوابی، سردرد، تپش قلب، لرزش و اضطراب.
سنبل الطیب معمولاً به عنوان مکمل، چای یا تنتور تهیه شده از ریشه های خشک شده مصرف می شود. عصاره مایع به شکل کپسول نیز موجود است.
6. تخم گشنیز
بیش از 7000 سال است که مردم در فرهنگ های مختلف از خواص درمانی و چاشنی دانه گشنیز استفاده کرده اند. گشنیز به دلیل توانایی اش در درمان بیماری هایی که از آلرژی گرفته تا دیابت و میگرن را شامل می شود مورد تحسین قرار گرفته است. طب سنتی آیورودا از گشنیز برای تسکین فشار سینوسی و سردرد با ریختن آب داغ روی دانه های تازه گشنیز و استنشاق بخار آن استفاده می کرده است. تخم گشنیز را می توان جوید و در غذا یا چای استفاده کرد. عصاره های خوراکی نیز موجود است.
7. روغن اسطوخودوس (Lavandula angustifolia)
روغن اسطوخودوس که به خاطر بوی شیرینش شناخته شده است، بسیار معطر است و از دیرباز برای خوشبو کردن محصولات بهداشتی استفاده می شده است. اسطوخودوس بومی مناطق کوهستانی اطراف مدیترانه است. در حال حاضر به طور گسترده در سراسر اروپا، استرالیا و آمریکای شمالی رشد می کند.
روغن اسطوخودوس در مصر باستان در فرآیند مومیایی کردن استفاده می شد. به دلیل خواص ضد میکروبی و رایحه آن ، بعداً به حمام های روم، یونان و ایران اضافه شد. در پاسخ به سوال برای درمان سردرد چه بخوریم می توان گفت یک گزینه ی عالی روغن اسطوخودوس است. گلهای معطر و روغن آنها برای درمان همه چیز از سردرد و بیخوابی گرفته تا مشکلات روحی مانند استرس و خستگی استفاده میشود.
8. رزماری (Rosmarinus officinalis)
رزماری در درمان : درد عضلات و مفاصل، مشکلات حافظه، مشکلات تمرکز، اختلالات عصبی، مشکلات گردش خون، بیماری های کبدی و میگرن بسیار کاربرد دارد. بنابراین برای درمان سردرد می توانید از رزماری استفاده کنید.
روغن رزماری را می توان رقیق کرد و به صورت موضعی یا استنشاقی برای اهداف آروماتراپی استفاده کرد. برگ های این گیاه را می توان برای استفاده در کپسول خشک و آسیاب کرد. همچنین می توان از آن در چای، تنتور و عصاره های مایع استفاده کرد. اعتقاد بر این است که رزماری دارای اثرات ضد میکروبی، ضد اسپاسم و آنتی اکسیدانی است.
9. پیچ امین الدوله (Lonicera japonica)
پیچ امین الدوله ژاپنی که بومی آسیا بود، در دهه 1800 میلادی در آمریکای شمالی ریشه دوانید. در طب سنتی چینی برای درمان موارد زیر استفاده می شود: زخم ها، تب، سرماخوردگی و ویروس ها، التهاب، زخم ها و عفونت ها. بنابراین از این گیاه می توان بهترین دمنوش ها برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تهیه کرد .
در کنار قدرت ضد سرطانی و ضد میکروبی پیچ امین الدوله، تحقیقات همچنین خواص ضدالتهابی را در برگ، ساقه و گل گیاه شناسایی کرده است که می تواند مانند آسپرین درد را تسکین دهد.
10. بومادران (Achillea millefolium)
بومادران که به نام آشیل، قهرمان اساطیری یونانی نامگذاری شده است، در طول تاریخ برای التیام زخم ها و کاهش از دست دادن خون استفاده می شده است. سایر کاربردهای آن استفاده از بومادران برای درمان بیماری های التهابی، اسپاسم عضلانی و اضطراب یا بی خوابی است. اخیرا از این گیاه برای تسکین سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه و اسهال استفاده میکنند.
همچنین ثابت شده است که بومادران دارای خواص ضد درد، ضد اضطراب و ضد میکروبی است. این گیاه حاوی خواص ضد التهابی است که ممکن است برای افرادی که میگرن را تجربه می کنند تسکین بخش باشد. بومادران را می توان به اشکال مختلف از جمله کپسول و تنتور استفاده کرد.
11. رازک معمولی (Humulus lupulus)
رازک بومی اروپا و آسیای غربی است و اکنون در سراسر آمریکای شمالی یافت می شود. این گیاه خوش طعم که زمانی به عنوان غذا در فرهنگ روم باستان استفاده می شد، خواص دارویی قابل توجهی نیز دارد. رازک در طول تاریخ برای درمان موارد زیر استفاده می شده است: مشکلات خواب، التهاب، عفونت ها، نورالژی (درد ناشی از آسیب عصبی)، تب، گرفتگی عضلات، اسپاسم و اضطراب.