سلامت

چاقی یا لاغری بیش از حد به بهای 4 سال از زندگی تمام می شود

آیا چاقی و لاغری باعث کاهش طول عمر می شود ؟

طبق مطالعه ای که در روزنامه ی لنست (lancet) صورت گرفته است چاقی یا لاغری بیش از حد امید به زندگی را حدود چهار سال کاهش می دهد . در گزارشی که در نوع خود جز بزرگترین گزارش ها محسوب می شود. حدود 2 میلیون نفر مراجعه پیرامون این موضوع توسط پزشکان در بریتانیا ثبت شده اند . محققان کشف کرده اند که از سن 40 سالگی ، افرادی که در بالاترین  سطح سلامتی در شاخص توده ی بدنی (بی ام آی BMI) قرار دارند احتمال مرگ ناشی از بیماری در آنها به حداقل می رسد . اما افرادی که در بالا یا انتهای این شاخص قرار می گیرند با خطر کوتاهی عمر همراه هستند .

نحوه ی محاسبه شاخص توده بدنی (BMI) :

نحوه ی محاسبه شاخص توده بدنی (BMI)
شاخص توده ی بدنی از طریق تقسیم کردن وزن یک انسان بالغ بر توان دوم قدش محاسبه می شود.

عدد BMI از طریق تقسیم کردن وزن یک انسان بالغ بر توان دوم قدش محاسبه می شود. حتما دقت شود وزن به کیلوگرم و قد به متر باشد.

BMI  = وزن (kg) ÷ ۲ قد (m)

مثلا اگر وزن شما 70 کیلوگرم می باشد و قد شما 170 سانتی متر عدد BMI خود را به این صورت محاسبه کنید:

70 ÷ (1.7) 2 = 24.22

محدوده شاخص توده بدنی (BMI) :

عدد BMI افراد سالم از حدود 18.5 تا 25 درجه بندی می شود . بیشتر پزشکان معتقد هستند که این شاخص بهترین روش است برای اینکه بفهمیم یک نفر چاق است یا خیر، چرا که BMI بسیار دقیق است و محاسبه ی آن بسیار ساده است .

  • زیر ۱۸.۵ = کاهش وزن
  • بین ۱۸.۵ و ۲۴.۹ = محدوده وزن سالم
  • بین ۲۵ و ۲۹.۹ = اضافه وزن
  • بین ۳۰ و ۳۹.۹ = چاقی

کاهش طول عمر تا 4 سال به دلیل چاقی و لاغری بیش از حد

این مطالعه در قسمت دیابت و غدد درون ریز روزنامه ی لنست به چاپ رسیده است که نشان می دهد امید به زندگی در میان زنان و مردان چاق 4.2 و 3.5 سال کمتر از کسانی هست که در شاخص توده ی بدنی در سلامت کامل به سر می برند . شاخص توده ی بدنی ، تمام عواملی که باعث مرگ می شوند مثل سرطان ، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های تنفسی را مورد بررسی قرار می دهد البته به جز یک سری از حوادث طبیعی و غیرطبیعی مربوط به رفت و آمد و …

آیا شاخص توده ی بدنی روشی دقیق برای تجزیه و تحلیل سلامت فرد است؟ 

شاخص توده بدنی (BMI)
آیا شاخص توده ی بدنی روشی دقیق برای تجزیه و تحلیل سلامت فرد است؟

طبق گزارش دکتر کریشنان باسکاران (Krishnan Bhaskaran) این گونه نیست که افرادی که در وضعیت سالم به سر میبرند کمتر در معرض خطر بیماری باشند . او اعلام کرد : اما برای اکثر مردم ، BMI  می تواند معیار خوبی برای سنجش سلامتی باشد .

بالا بودن مرگ در شاخص های با توده بدنی پایین تر از 21

براساس تحقیقات در شاخص توده ی بدنی پایین تر از 21 در مقایسه با سطح مطلوب در آن ما شاهد مرگ های بیشتری بودیم که شاید علتش این است که کم بودن وزن بدن می تواند نشانه ی بیماری های نهفته باشد .  طبق مشاهدات ما ، هر میزان که اختلافات وزنی بیشتر باشد میزان خطر مرگ بالاتر می رود . البته تعدادی از کارشناسان درست بودن شاخص توده ی بدنی برای تحلیل کردن سلامت یک فرد را زیر سوال بردند. با این وجود دکتر کاتارینا کاس (Dr Katarina Kos) مدرس ارشد دانشکاه اگزتر (Exeter) در زمینه ی دیابت و چاقی، معتقد است که این شاخص قابل اطمینان است. او گفت برای بسیاری از مردم شاخص توده ی بدنی ابزار خوبی برای اندازه گیری میزان چاقی آنهاست . دکتر کاس همچنین افزود این گزارش خیلی نتایج غیر منتظره را شامل نمی شود اما افراد چاقی که موفق بشوند سطح شاخص خود را پایین بیاورند ممکن است بتوانند سلامت خود را به دست بیاورند .

بهبود دیابت با رساندن وزن بیمار دیابتی به BMI مطلوب

دکتر کاتارینا کاس گفت : ما با بررسی اطلاعات افرادی که میزان دیابت آنها پایین آمده بود به این نتیجه رسیدیم که چطور رژیم های کم کالری و کم کردن وزن می تواند در بهبودی بیماران دیابتی موثر باشد . و همچنین کم کردن وزن نرخ مرگ و میر را کاهش می دهد.

بالا بودن میزان شاخص توده ی بدنی برای افراد مسن کم خطرتر می باشد

طبق گزارش دکتر کاتارینا کاس بالاتر بودن میزان شاخص توده ی بدنی برای افراد مسن کم خطر تر است چرا که اندکی اضافه وزن می تواند برای آنها نقش محافظتی ایفا کند. اما دکتر کاس که سال گذشته بر روی گزارشی پیرامون این موضوع در افراد 60 تا 69 سال کار کرده است با یافته های آن موافق نبود .گزارش او در مورد  آنچه به عنوان ( تناقص خطر چاقی ) شناخته میشود ، مانع از پذیرش این تئوری می شود .

 

مقاله دیگر بانو مگ درباره آیا زنان زیبا در شغل خود موفق هستند شاید برایتان جالب باشد. 
بخوانید
5/5 - (11 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

7 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا