مزایا و معایب خوابیدن فرزندان در کنار والدین
کودکان از چه زمانی باید در تخت خواب خود بخوابند؟

جداکردن اتاق خواب کودک از والدین یک موضوع بحث برانگیز در بین والدین و پزشکان اطفال است. در اینجا،مزایا و معایب خوابیدن فرزندان در کنار والدین را بررسی میکنیم و توصیههایی برای کمک به شما برای تصمیمگیری در مورد استفاده از تخت مشترک با فرزندانتان را مورد بررسی قرار می دهیم.

مزایا و معایب خوابیدن فرزندان در کنار والدین
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) می گوید والدین هرگز نباید اجازه دهند کودک در رختخواب آنها بخوابد. آنها معتقد هستند که خوابیدن فرزندان و والدین در یک تخت مشترک خطراتی چون خطر خفگی، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و سایر مرگ های مرتبط با خواب را به دنبال دارد.
بر اساس داده های گردآوری شده، یک نوزاد 1 در 16400 شانس مرگ بر اثر SIDS در تخت والدین دارد. این احتمال به 1 در 46000 کاهش می یابد در حالی که در گهواره اتاق والدین می خوابند. و این عمل برای کودکان بزرگتر بسیار بدتر است، زیرا ممکن است به اشتراک تخت به عنوان یک عصا خواب وابسته شوند. و آنها طوری به این موضوع وابسته می شوند که به تنهایی خوابشان نمی برد.
علیرغم این شواهد، برخی از والدین برایشان دشوار است که جدا از فرزندان خود بخوابند. آنها فکر می کنند که اگر در کنار فرزندان خود بخوابند به کودکان کمک می کنند تا احساس امنیت کنند و البته شیردهی را آسان تر می کند.
تدارکات خواب ایمن نوزاد
دکتر جیمز مک کنا، انسان شناس متخصص دوران نوزادی و رشد رفتاری مادر/کودک در دانشگاه نوتردام می گوید: «موقعیت به اندازه روابط مهم نیست. اینکه والدین چگونه دلبستگی و عشق ایجاد کنند نباید وابسته به محل خواب باشد او همچنین به این نکته اشاره می کند که کسب استقلال، که بخشی از منطق حمایت از خوابیدن در گهواره است، چیزی است که کودک در طول زمان، از والدین خود به طرق مختلف یاد می گیرد.
بدترین مکان برای چرت زدن نوزاد روی کاناپه، صندلی راحتی و سایر سطوح نرم و تودهدار است که میتواند باعث ایجاد حفرههای هوایی شود که تنفس را برای او دشوار میکند. این امر به ویژه در هنگام شیردهی آخر شب که مادر و نوزاد خوابآلود هستند بسیار خطرناک است.
اگر فکر میکنید که حتی کوچکترین احتمالی وجود دارد که در حین شیر دادن خوابتان ببرد به جای یک مبل یا صندلی بالشتکدار، به نوزاد خود روی تخت خود شیر بدهید. «اگر خوابتان میبرد، به محض بیدار شدن، حتماً نوزاد را به تخت خودش ببرید.» AAP به نوزادان توصیه میکند که در تختخوابهایی با تشک سفت همراه با ملحفه ای ثابت به پشت بخوابند. تا زمانی که کودک یک ساله نشود، نباید وسایل دیگری مانند اسباب بازی یا پتو در گهواره وجود داشته باشد.
مزایای خوابیدن فرزندان در کنار والدین
نه تنها والدین نزدیک هستند تا در صورت بروز مشکل به کودک پاسخ دهند، بلکه خوابیدن مشترک شیردهی را برای مادر شیرده در طول شب آسانتر میکند. و این حس نزدیکی صمیمیت را بین مادر و نوزاد دو چندان می کند. مادر نیاز غریزی دارد تا به نوزادش نزدیک باشد تا با خیال راحت بخوابد. در آغوش گرفتن نوزاد و نزدیک نگه داشتن او، با تماس پوست به پوست، کودک را آرام می کند. و می تواند پیوند عاطفی بین مادر و فرزند را مستحکم کند.
بسیار توصیه شده است که نوزادان تا یک سال در اتاق والدین بخوابند البته در گهواره ی خودشان، یا حداقل برای 6 ماه اول زندگیشان. در بسیاری از فرهنگها در سراسر جهان، کودکان قرنهاست که با والدین خود یک تخت مشترک داشتهاند، چرا که مادران شیرده با این روش بیشتر می خوابند. و کمتر اذیت می شوند. برخی از مادران شیرده برای تغذیه شبانه با کمترین وقفه در خواب برای هر دو طرف، راحتتر میتوانند کودک خود را در نزدیکی خود داشته باشند.
معایب خوابیدن فرزندان در کنار والدین
کمک به بچهها برای داشتن خوابی مستقل سبب افزایش حس اعتماد بهنفس در اوست که بسیار مهم است. که این مورد خود مهمتر از اثرات مثبت خواب مشترک است. دکتر اشنیبرگ میگوید: تقریباً همیشه یک تخت خانوادگی مشترک، در نهایت، به دلایل مختلفی مشکلساز میشود.
کودکان شما ممکن است به خوابیدن در کنار شما عادت کنند و به راحتی نتوانید آنها را در بزرگسالی جدا کنید. همیشه همراه داشتن والدین هنگام خواب میتواند به یک “ارتباط شروع خواب” قوی تبدیل شود که به آن عصا خواب یا پشتیبان خواب نیز میگویند. چیزی که کودک شما نمیتواند بدون آن بخوابد. دکتر اشنیبرگ می گوید: «کودکان باید بیاموزند که چگونه بدون حضور والدین در نزدیکی خود به خواب بروند. کودکان شما ممکن است رفتارهای مضطرب آلودی از خود نشان دهند. علاوه بر اینکه به شدت به این کار عادت می کنند. گاهی از شما می خواهند که آنها را ماساژ دهید یا دستتان رابگیرند تا خوابشان ببرد.
اضطراب خواب
چون کودک عادت کرده همیشه پیش والدینش بخوابد در صورت جدایی یا نبودن والدین دچار اضطراب و استرس می شود. گاهی اوقات برخی کودکان عمدا رفتارهای مضطرب آلودی از خود نشان میدهند تا والدین را متقاعد کنند که هنگام خواب در نزدیکی آنها بمانند. جدا سازی کودکان به طور یکباره درست نیست. و این کارها باید آرام آرام و بدون خشونت و عجله صورت گیرد تا کودک امنیت و آرامشش را در خطر نبیند.
کودکان در سنین مختلف به میزان خواب متفاوتی نیاز دارند و زمان خواب آنها نیز بر این اساس متفاوت است. در خانوادههایی که یک تخت مشترک دارند، والدین و بچههای بزرگتر خیلی زودتر بیدار می شوند و این در کیفیت خواب شما تاثیر منفی می گذارد. اغلب کودکان فعال هستند و با لگد می توانند خواب والدین را مختل کنند. بنابراین وقتی از خواب بیدار می شوید، احساس می کنید اصلا راحت نخوابیده اید.
آسیب به روابط زوجین
رابطه شما ممکن است آسیب ببیند. برای بسیاری از زوج های دارای فرزند، شب ها تنها زمانی است که باید با هم تنها باشند. با این حال، وقتی با بچه هایتان در یک تخت مشترک هستید، آنها به معنای واقعی کلمه شما را از شریک زندگیتان جدا می کنند. در کنار هم خوابیدن والدین و فرزندان خطر SIDS و خفگی را افزایش می دهد. و البته فراموش نکنید که همخوابی خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را افزایش می دهد.
والدین یا اشیاء (مانند بالش) ممکن است در شب ناآگاهانه روی کودک بغلتند که منجر به آسیب، خفگی یا مرگ او شود. AAP می گوید اگر نوزاد کمتر از 4 ماه باشد، زودتر از موعد متولد شده باشد، یا کم وزن باشد، هرگز نباید کنار والدینش بخوابد. به خصوص اگر یکی از والدین در رختخواب سیگار بکشد، مشروب بنوشد یا مواد مخدر مصرف کند.
تصمیم گیری برای خواب مشترک
اگر شما یک والدین مجرد هستید یا همسرتان اغلب از خانه دور است، نباید اجازه دهید فرزندتان فقط برای اینکه از تنهایی دور شود با شما بخوابد. کودکانی که از سنین پایین شروع به خوابیدن مشترک میکنند، به شدت به این عمل عادت می کنند. اثرات درازمدت می تواند از نظر اجتماعی نیز مضر باشد. وقتی کودک بزرگ میشود، ممکن است نتواند در فعالیتهای اجتماعی شرکت کند که سایر کودکان هم سن و سال از آن لذت میبرند، مانند مهمانیها، اردوی تابستانی، و گردشهای شبانه. از آنجایی که احساس می کنید خوابیدن به این شکل برای کودک شما آسان تر خواهد بود، برای ترک این عادت دیر نیست. مطمئناً می توانید به کودک خود بیاموزید که ظرف چند روز در تخت خودش بخوابد.
مقاله ی پیشنهادی: تربیت فرزندان شاد
منبع: https://www.parents.com/baby/sleep/co-sleeping/the-pros-and-cons-of-the-family-bed