بارداری و خطرات آن در دوران کرونا !
اگر باردار هستید یا اخیرا نوزادی را به دنیا آورده اید که از شیر مادر تغذیه می کند احتمالا نگران تاثیر ویروس کرونا هستید . اما نگران نباشید در این مقاله شما را با آنچه باید در این مورد بدانید آشنا می کنیم و خطرات بارداری در کرونا را مورد بررسی قرار می دهیم.
خطرات بارداری در کرونا
خطر کلی کووید 19 بر زنان باردار زیاد نیست اما با این همه بارداری خطر این بیماری و مرگ را افزایش می دهد . به گفته ی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های زنان ، زنان باردار که مبتلا به کرونا هستند بیشتر از سایر زنان احتمال ایجاد عوارض تنفسی و نیاز به مراقبت های ویژه پیدا می کنند . علاوه بر این به نظر می رسد که زنان بارداری که سیاه پوست و یا اسپانیایی تبار هستند بیشتر تحت تاثیر عفونت و ویروس کرونا هستند . زنان بارداری که مبتلا به دیابت هستند بیشتر در معرض خطرات این ویروس هستند . برخی تحقیقات نشان می دهد که زنان باردار مبتلا به کووید 19 به احتمال زیاد زایمان زود رس و یا سزارین را تجربه خواهند کرد و نوزادان آنها نیز در بخش نوزادان بستری می شوند . اگر علائم کرونا دارید یا با کسی که علائم بیماری را دارد در تماس قرار گرفته اید بلافاصله با مراکز بهداشتی مراجعه کنید و تست کرونا بدهید . اگر باردار هستید درمان شما دریافت مایعات و استراحت کافی و همچنین استفاده از داروهایی برای کاهش تب و تسکین درد یا کاهش سرفه خواهد بود و اگر شدت بیماری زیاد باشد احتمالا لازم است در بیمارستان بستری شوید. برای اینکه با خطرات بارداری در کرونا آشنا شوید با ما همراه باشید.
مراقبت های دوران بارداری در کرونا
سعی کنید برای مراقبت های بارداری از حالت مجازی استفاده کنید و خیلی در معرض شلوغی و جمعیت قرار نگیرید و ابزارهای ضروری مانند دستگاه فشار خون در خانه داشته باشید تا مجبور نباشید دائم به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید. قبل از حضور در مراکز بهداشتی تمام سوالات خود را از قبل آماده کنید تا در این مراکز معطل نشوید . اگر شرایط بارداری شما سخت باشد از پزشک در مورد نحوه ی مراقبت از خود سوال کنید .
توصیه های مربوط به زایمان در دوران کرونا
اگر پیش از زایمان، سالم باشید بنابراین روال زایمان به حالت معمول خواهد بود . اگر شما قرار است زایمان سزارین انجام دهید از شما و فرد همراه شما 24 تا 48 ساعت قبل از ورود به بیمارستان تست کرونا گرفته می شود . برای مراقبت از شما و فرزند شما افراد حاضر در هنگام زایمان و پس از زایمان محدود می شوند . در زمان بستری شما و همراهتان هرروز از نظر کرونا غربالگری می شوید . حتما در محیط بیمارستان از ماسک استفاده کنید . اگر از نظر بیمارستان اشکال نداشته باشد می توانید تخت فرزند تازه متولد شده را نزدیک خود قرار دهید . ولی در مدت بستری در بیمارستان فاصله ی معقول را با نوزاد خود حفظ کنید . اگر پروتکل های بهداشتی را کاملا رعایت کنید احتمال ابتلای نوزاد بسیار کم خواهد بود . اگر مبتلا به کووید 19 هستید بهتر است پس از زایمان تا مدت بهبودی از نوزاد خود جدا بمانید . مدت زمان بستری در بیمارستان پس از زایمان در این دوران کمتر از قبل خواهد بود .
توصیه های پس از زایمان در کرونا
با پزشک خود در مورد حضور و یا عدم حضور (مجازی) مشورت کنید . در این مدت بیشتر در مورد سلامت خود و خانواده تان استرس دارید ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی از دوستان و نزدیکان خود کمک بگیرید . اگر اندکی پس از زایمان دچار مشکلات خلقی و از دست دادن اشتها شدید و خستگی طاقت فرسا و دچار ناامیدی شدید این ها همه علائم افسردگی پس از زایمان است . اگر علائم از بین نرود و قصد آسیب رساندن به خود و یا نوزاد دارید فورا به پزشک مراجعه کنید .
توصیه های تغذیه با شیر مادر
تحقیقات نشان داده است که شیر مادر ویروس کرونا را به نوزاد منتقل نمی کند . اما نگرانی بزرگتر این است که مادر آلوده می تواند ویروس را از طریق تنفس در دوران شیردهی به نوزاد منتقل کند . اگر مشکوک به کرونا هستید برای جلوگیری از انتقال ویروس به نوزاد در صورت امکان ماسک بزنید یا از پمپاژ شیر استفاده کنید. قبل از لمس قطعات پمپ یا بطری دستان خود را تمییز بشویید و دستگاه پمپاژ و دستان خود را دائم بشویید تا شیر سالم به نوزاد خود بدهید . در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد عوارض واکسن کووید 19 برای بارداران و زنان شیر ده وجود ندارد .در مورد خطرات واکسن با پزشک خود مشورت کنید .
آنچه شما باید انجام دهید
برای کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا از تماس نزدیک با کسی که بیمار است یا علائمی دارد خودداری کنید و فاصله ی 6 فوتی را با دیگران رعایت کنید . در مکان عمومی حتما ماسک سه لایه پزشکی به صورت بزنید . برای ارتباط با دیگران از عکس ، فیلم و ویدئو کنفرانس استفاده کنید و چندین بار در روزدستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید یا ضد عفونی کنید . ضد عفونی باید با محلول هایی که حداقل 60 درصد الکل داشته باشند صورت بگیرد.