بیماری هاسلامتکودکانمو

علت و درمان ریزش مو در کودکان

چرا موهای کودکان دچار ریزش می شود و راه های درمانی چیست؟

ریزش مو در کودکان می‌تواند باعث نگرانی شود، به‌ویژه زمانیکه با لکه های طاسی یا نازکی موها روبه رو می شویم. ریزش مو در کودکان نسبتاً شایع است. و ممکن است الگوهای متفاوتی نسبت به ریزش موی بزرگسالان داشته باشد. در این مقاله می خواهیم به علل ریزش مو در کودکان بپردازیم و راه های درمان ریزش مو در کودکان را مورد بررسی قرار دهیم.

علل ریزش مو در کودکان

علل ریزش مو در کودکان و راه های درمان
علل ریزش مو در کودکان و راه های درمان

کرم حلقوی پوست سر

عفونت قارچی یا باکتریایی ممکن است باعث ریزش مو در کودکان شود. کرم حلقوی یک عفونت قارچی شایع و مسری پوست است. باعث ایجاد بثورات قرمز و حلقه ای شکل می شود. هنگامی که کرم حلقوی پوست سر را درگیر می کند، سبب طاسی می شود.

ممکن است لکه های قرمز روی پوست سر ظاهر شوند. و اینکه شما متوجه شوید که کودکتان دائم سر خود را می خاراند. خاراندن عفونت، سبب آسیب به پوست سر می شود که در نهایت سبب ریزش مو می شود. برخی از کودکان نیز ممکن است موهای خود را بکشند تا خارش را از بین ببرند. ریزش مو معمولاً در مکان هایی که کودک آنجا را خارانده دیده می شود.

برای درمان، پزشک ممکن است کرم ضد قارچ تجویز کند. وقتی کرم حلقوی از بین رفت، موها باید شروع به رشد مجدد کنند.

آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا نوعی بیماری خود ایمنی است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله کند. گاهی اوقات می تواند باعث طاسی کامل یا موهای بسیار نازک شود. برخی از کودکان نیز ابروها و مژه های خود را از دست می دهند.

لکه های طاسی که باقی می مانند معمولا صاف و به رنگ پوست هستند. بسیاری از کودکان مبتلا به آلوپسی آره آتا، شاهد رشد مجدد و ریزش مجدد خواهند بود.

پزشکان انواع مختلفی از این اختلال را شناسایی کرده اند و الگوی ریزش مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است. هیچ درمانی برای آلوپسی آره آتا وجود ندارد، اما برخی درمان ها ممکن است به مدیریت علائم کمک کنند. هیچ داروی خاصی برای درمان آلوپسی آره آتا در دسترس نیست، اما پزشکان می‌توانند داروهایی را تجویز کنند که ممکن است به جلوگیری از حمله بدن به فولیکول‌های مو کمک کند.

گاهی اوقات، نور درمانی ممکن است رشد مو را تحریک کند. در بسیاری از موارد، پس از قطع درمان توسط کودک، موها دوباره شروع به ریزش می کنند، بنابراین ممکن است کودک حتی پس از ناپدید شدن علائم نیاز به ادامه درمان داشته باشد.

کشیدن یا پیچش مو

کودکانی که دائم موهای خود را دور انگشتانشان می پیچند به فولیکول های مو آسیب می رسانند و باعث ریزش مو می شوند. برخی از کودکان به دلیل اضطراب موهای خود را می کشند. پزشکان به این ناهنجاری تریکوتیلومانیا می گویند. زمانی که فرد کشیدن یا چرخاندن موهای خود را متوقف کرد، باید دوباره رشد کند.

کشیدن مو نوعی اختلال اضطرابی یا وسواس فکری است، بنابراین درمان علت زمینه ای آن ضروری است. کودک ممکن است از درمان، حمایت عاطفی و اجتماعی یا دارو بهره مند شود.

آلوپسی کششی

آلوپسی کششی نوعی ریزش مو است که زمانی اتفاق می‌افتد که پوست سر دچار کشش یا کشش طولانی‌ مدت می‌شود. مانند پوشیدن کلاه های خیلی تنگ یا بستن دم اسبی برای مدت طولانی.

برخی از افراد نیز از اکستنشن های نامناسب به آلوپسی کششی مبتلا می شوند. این ممکن است به دلیل خرید اکستنشن های ارزان قیمت یا اتصال اکستنشن ها در خانه اتفاق بیفتد. پوست سر ممکن است با خارش و قرمزی همراه با نقاط طاس بزرگ یا نازک همراه شود. ریزش مو معمولاً در مناطقی متمرکز می شود که بیشترین فشار وجود دارد. به عنوان مثال، مدل مویی که در ناحیه شقیقه‌ها بر روی موها تنش ایجاد می‌کند، باعث ریزش موی بیشتر در آنجا می‌شود.

آلوپسی کششی بابستن موها با یک مدل موی شل تر خود به خود از بین می رود. اما رشد مجدد موها زمان می برد. اگر فردی با این نوع ریزش مو دچار عفونت پوست سر شود، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک را توصیه کند.

تلوژن افلوویوم

نوعی ریزش موی موقت است که پس از یک شوک فیزیکی یا احساسی رخ می دهد. موهای سالم طبق یک برنامه قابل پیش بینی رشد می کنند. مو ممکن است  در طول 2 تا 6 سال رشد کند. این مرحله آناژن است. سپس مو وارد یک «دوره استراحت» می‌شود که به آن فاز تلوژن می‌گویند. این مرحله 2 تا 4 ماه طول می کشد تا موها ریزش کنند و موهای جدید جایگزین آن شوند.

وقتی موها سالم هستند، 80 تا 90 درصد موها در هر زمان به طور فعال رشد می کنند. تلوژن افلوویوم زمانی اتفاق می افتد که چیزی باعث شود موهای بیشتری نسبت به معمول وارد فاز تلوژن شده و در آن فازباقی بمانند.

برخی از علل بالقوه تلوژن افلوویوم عبارتند از: صدمات جسمی، استرس عاطفی، تب یا عفونت، جراحی با بیهوشی عمومی، برخی از داروها، مانند داروی آکنه آکوتان،عدم تعادل ویتامین و تغذیه، مانند ویتامین A بیش از حد.

اغلب تلوژن افلوویوم درمان نشده باقی می ماند زیرا مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند. از آنجایی که چندین ماه طول می کشد تا موها در مرحله تلوژن ریزش کنند، ممکن است فرد برای مدتی متوجه افزایش ریزش مو نشود. در این زمان، اغلب برای درمان خیلی دیر شده است. در بیشتر موارد، مو با گذشت زمان دوباره رشد می کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

ریزش مو یک مشکل پزشکی است، بنابراین هر زمانی که کودک بیش از حد معمول موهای خود را از دست داد، مراجعه به یک پزشک ضروری است. برخی از والدین یا مراقبان با دیدن دسته ای از مو در شانه یا برس مو دچار وحشت می شوند. اما همه بچه ها هر روز مقداری مو از دست می دهند.

چه زمان به دنبال درمان باشیم

اگر کودک از خارش یا درد سر شکایت دارد، ابرو یا مژه ها را از دست داد، نقاط طاسی قابل مشاهده دیده شد یا اینکه کودک به طور قابل توجهی بیشتر از قبل شروع به ریزش موهای خود کرد. در هرکدام از موارد ذکر شده باید به دنبال درمان باشیم .

چنانچه کودک شما به دنبال یک بیماری یا هنگام مصرف داروی جدید دچار ریزش مو شد. یا اینکه دچار آسیب یا سوختگی پوست سر شد حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. ممکن است کودک شما به حمایت روانی نیاز داشته باشد. یک متخصص سلامت روان، مانند یک درمانگر، می تواند به کودک کمک کند تا احساسات خود را در مورد ریزش مو، بهتر مدیریت کند.

مقاله ی پیشنهادی: علل ریزش مو و درمان آن

منبع: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326951#seeing-a-doctor

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا