آرایش و زیباییپوستسلامت

درمان جوش صورت

درمان انواع جوش های صورت

جوش یک زائده کوچک پوستی است. جوش‌ها جراحت‌ها یا مشکلات کوچک ناشی از غدد چربی‌ای هستند که به‌وسیله میکروب‌ها آلوده و ملتهب می‌شوند و در مرحله بعد، سطح آنها را ترشحات پر می‌کند. معمولا جوش به علت تغییرات هورمونی در بدن یا مسدود شدن منافذ رخ می‌دهد. جوش می‌تواند در هر قسمتی از بدن بروز کند، اما معمولا روی صورت ایجاد می‌شود. درمان جوش صورت از طریق روش های سنتی در خانه و داروهای شیمیایی امکان پذیر است. ابتدا باید با انواع جوش های صورت آشنا شوید تا بهترین درمان را به کار گیرید.

درمان جوش سرسفید صورت

اینها زمانی ظاهر می شوند که منافذ پوست با چربی اضافی، باکتری ها و سلول های مرده پوست مسدود می شوند. برآمدگی کوچکی را خواهید دید. که سفید یا گوشتی به نظر می رسند. این جوش های سرسفید مملو از چربی ممکن است در هرقسمت از بدن ظاهر شوند. این جوش ها را نباید با فشار آوردن تخلیه کنید چرا که باعث ایجاد زخم و اسکار می شود.

برای درمان جوش سر سفید ، محصولی را تهیه کنید که حاوی حداقل ۲٪ بنزوئیل پروکساید باشد. از این محصولات روزی یک بار برای درمان ناحیه مورد نظر استفاده کنید. زمانی که پوست تان به این محصولات عادت کرد، می‌توانید روزی دو بار از آن‌ها استفاده کنید. سالیسیلیک اسید نیز مانند بنزوئیل پروکساید باعث کاهش تولید چربی در منافذ پوست می‌شود.

همچنین با لایه برداری و از بین بردن سلول‌های مرده سطح پوست که منافذ آن را مسدود می‌کنند، به بهبود آکنه و جلوگیری از بروز آن کمک می‌کند. استفاده از کرم های رتینوئید و یا محصولات آنتی آکنه حاوی ویتامین A مانند سرم ضد جوش، راه دیگری برای درمان جوش سر سفید است. رتینوئیدها حاوی انواع قوی‌تری از ویتامین A هستند. وجود این ماده در محصولات مراقبت از پوست شما، به آن خاصیت ضد پیری و آنتی آکنه (از طریق جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست) می‌بخشد.

جوش سرسفید
جوش سرسفید

درمان جوش سرسیاه صورت

این منافذ حفره‌های کوچکی در پوست هستند که فولیکول مو را احاطه کرده‌اند. آن‌ها همچنین محل قرارگیری غدد سباسه شما نیز می‌باشند که سبوم یا همان چربی پوست شما را تولید می‌کنند. این جوش ها اغلب در ناحیه بینی و صورت دیده می شوند. در اصل هرکسی می‌تواند جوش سرسیاه  داشته باشد اما کسانی که پوست ترکیبی و یا چربی دارند بیشتر مستعد آن هستند. شما می توانید درمان جوش های سرسیاه در خانه  در بانومگ ببینید. سعی کنید روزی دوبار صورت خود را با آب بشویید تا از تجمع چربی در صورت خودداری شود. می توانید برای نابودی این جوش ها از ژل سیاسیلیک اسید که اغلب بسیار موثر است و بدون نسخه می توانید از داروخانه ها تهیه کنید کمک بگیرید.

پیش گیری و درمان جوش های سرسیاه بخوانید

روش های دیگر درمانی

یک روش دیگر استفاده از نوارهای پاک کننده است. که البته به دلیل کشش ناگهانی و باز کردن منافذ خیلی توصیه نمی شود. استفاده از ماسک‌های صورت که حاوی ترکیبات پاپایا، اناناس، زغال و یا ترکیبات خاک رس هستند برای این منظور مناسب است. آنزیم‎های موجود در ترکیبات این میوه ‎ها خاصیت لایه برداری دارند. با مصرف مداوم آن‌ها می‎توانید به مرور شاهد روشن شدن پوستتان باشید. از لمس و تخلیه آنها در خانه جدا خودداری کنید. داروهای خوراکی و اپیرونولاکتون ها باعث کاهش تولید چربی توسط پوست و جلوگیری از بسته شدن منافذ و عدم شیوع جوش می‎شود. البته که پیش از مصرف با یک متخصص مشورت کنید.

استفاده روزانه از ضدآفتاب بدون شک مهم‌ترین بخش یک برنامه مراقبت پوستی روزانه است زیرا می‌تواند به جلوگیری از سرطان پوست و علائم زودرس پیری کمک کند. به علاوه اشعه‌های UV می‌توانند باعث خشکی پوست و تشدید آکنه‌های شما شوند. بنابراین به دلایل زیادی نباید از ضدآفتاب غافل شوید. اکثر روش‎های درمان جوش باعث خشکی شدید پوست می‎ شوند. پس برای حفظ تعادل در میزان رطوبت پوست طی درمان آب رسانی به پوست به طور مرتب انجام شود.

جوش سرسیاه
جوش سرسیاه

 درمان پاپول ها یا جوش های قرمز

ممکن است چندین نوع آکنه به طور همزمان داشته باشید. برخی موارد حتی ممکن است به اندازه کافی شدید باشند که نیاز به مراجعه به متخصص پوست داشته باشید. در صورتی که باکتری ایجاد کننده آکنه در منفذ پوستی شروع به رشد و تکثیر کند، سیستم ایمنی با ترشح گلبول‌های سفید خون شروع به مبارزه با ناحیه عفونت می‌کند. در نتیجه ناحیه جوش برآمده، ملتهب و قرمز رنگ می‌شود.

مرز یک پاپول یا جوش قرمز در برخی موارد مشخص و در بعضی از موارد نامشخص است. به هیچ عنوان یک پاپول یا جوش قرمز را دست کاری نکنید. روی آن ها مواد آرایشی نزنید تا هوا بخورند. آنها را با آب ولرم و یک شوینده ملایم مثل صابون داوو بشویید. استروئیدهای موضعی هم رایج‌ترین داروهای اگزما برای نابودی جوش پاپول هستند که باید زیر نظر پزشک تجویز و مورد استفاده قرار گیرند.

جوش قرمز یا پاپول
جوش قرمز یا پاپول

پاسچول‌ها یا جوش‌های چرکی

این نوع جوش‌ها برجستگی‌های بزرگ و قرمز رنگی هستند که مرکز آن‌ها سفید یا زرد است. همین مرکز سفید و زرد در کنار پوست قرمز و ملتهب اطراف جوش‌ها نشان می‌دهد که پاسچول‌ها از انواع جوش‌های التهابی چرکی هستند. این جوش‌ها بیشتر در قفسه سینه، صورت یا کمر مشاهده می‌شوند و علت بروز آن‌ها آلوده شدن منافذ بسته شده پوست در اثر جمع شدن سلول‌های ایمنی و باکتری یا تغییرات هورمونی است.

بر خلاف پاپول ها، پوسچول ها با چرک پر می شوند. مانند سایر آکنه ها اگر به این جوش ها دست بزنید و چرک آن ها را خالی کنید باکتری ها روی سطح پوست گسترده می شوند. و به همه جای پوست شما سرایت می کنند. این جوش‌ها نیز نظیر پاپول‌ها حالتی زیرپوستی دارند با این تفاوت که سر چرکین آن‌ها از پوست بیرون است.

روش های درمان این نوع جوش ها به شرح زیر می باشد: شست و شوی آکنه ها با آب ولرم و شوینده ملایم. به منظور مبارزه با باکتری ها، از محصولاتى که حاوى بنزوئیل پراکسید هستند استفاده شود. استفاده از محصولات حاوى اسید سالیسیلیک برای از بین بردن سلول های مرده پوست و سایر چرک ها توصیه می شود. 

ندول‌ها یا کومدونال

ندول ها زمانی ایجاد می شوند که منافذ مسدود شده و متورم شده، تحریک بیشتر را تحمل کرده و بزرگتر می شوند. بر خلاف پوسچول ها و پاپول ها، ندول ها در زیر پوست عمیق تر هستند. از آنجایی که گره ها در عمق پوست قرار دارند، معمولاً نمی توانید آنها را در خانه درمان کنید. تجویز دارو برای کمک به رفع این موارد ضروری است.

پزشک یا متخصص پوست شما احتمالاً داروی خوراکی ایزوترتینوئین (سوترت) را تجویز خواهد کرد. این از نوعی ویتامین A ساخته شده است و روزانه به مدت چهار تا شش ماه مصرف می شود. این می تواند با کاهش اندازه غدد چربی در منافذ، ندول ها را درمان و از آن جلوگیری کند. نودول ها نوع وخیمى از آکنه هستند و می توانند باعث بروز عوارض پوستی مانند لکه های تیره یا زخم شوند.

درمان جوش صورت نودول
درمان جوش صورت نودول

کیست ها

کیست ها هنگامی ایجاد می شوند که منافذ پوست توسط ترکیبی از باکتری ها، سبوم و سلول های مرده پوست مسدود می شوند. گرفتگی ها در عمق پوست ایجاد می شوند و بیشتر از ندول ها در زیر سطح قرار دارند. این برجستگی های بزرگ قرمز یا سفید اغلب دردناک هستند. کیست ها بزرگترین شکل آکنه هستند و تشکیل آنها معمولاً در نتیجه یک عفونت شدید است. این نوع آکنه نیز بیشترین احتمال ایجاد اسکار را دارد.

روش های درمان این نوع آکنه شامل:

  • تجویز آنتی بیوتیک ها، مانند تتراسایکلین، داکسی سایکلین و آموکسی سیلین، کورتیکو استروئیدهای موضعی
  • رتینوئیدهای سیستمیک مانند ایزوترتینوئین، آمپول های استروئیدی، لایه بردارهاى شیمیایی
  • فوتودینامیک درمانی برای مبارزه با باکترى ها
  •  تخلیه کیست هاى بزرگ تر

منبع

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا