آموزش استفاده از فضای مجازی به کودکان در زمان شیوع کرونا
چگونه در زمان کرونا کودکان خود را سرگرم کنیم؟
طی دوسال گذشته که انسان ها در جهان درگیر ویروس کرونا بودندکه همه را به خود درگیر کرده است. والدین مجبور شدند خود را با تکنولوژی وقف دهند تا بتوانند از همه لحاظ فرزندان خود را حمایت کنند. این که بتوانیم از اینترنت به شکل مفید بهره ببریم و آسیب ها را به حداقل برسانیم کار چندان آسانی نیست. چه برسد به زمانی که با یک بحران سلامتی مانند COVID-19 نیز مواجه باشیم. در اینجا با 5 روشی که می توانید به حفظ امنیت فرزندان خود در فضای مجازی کمک کنید آشنا می شویم. آموزش استفاده از فضای مجازی در زمان شیوع کرونا از وظایف والدین است.
1. نظارت بر مکالمات فرزندندتان
یکی از راه های آموزش استفاده از فضای مجازی به کودکان نظارت غیر مستقیم بر مکالمات آنهاست. با فرزندان خود در مورد اینکه با چه کسی و چگونه ارتباط برقرار کند گفتگوی صادقانه داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که آنها ارزش تعاملات مهربانانه و حمایتی را درک می کنند و اینکه تماس بد، تبعیض آمیز یا نامناسب هرگز قابل قبول نیست. در این موارد حتما قوانینی برای او وضع کنید تا نتواند با هر شخصی مراوده داشته باشد. جرم های سایبری را به او توضیح دهید تا به دردسر نیافتد. به او اطمینان دهید که می تواند همیشه روی شما حساب کند و اگر به دردسر افتاد شما حمایتش می کنید و احتیاجی به مخفی کاری نیست. هوشیار باشید. با فرزندتان کار کنید تا قوانینی را در مورد چگونگی، زمان و مکان استفاده از دستگاه ها بیاموزد.
2. از تکنولوژی برای حمایت او استفاده کنید
بررسی کنید که دستگاه فرزندتان جدیدترین نرم افزارها و برنامه های آنتی ویروس را اجرا می کند و تنظیمات حریم خصوصی روشن است. وب کم ها را در صورت عدم استفاده بپوشانید. برای کودکان کوچکتر، ابزارهایی مانند کنترل والدین، از جمله جستجوی ایمن، میتواند به مثبت نگه داشتن تجربیات آنلاین کمک کند.
یکی دیگر از راه های آموزش استفاده از فضای مجازی به کودکان حفظ حریم خصوصی است.مراقب منابع آموزشی رایگان آنلاین باشید. فرزند شما هرگز نباید عکس یا نام کامل خود را برای استفاده از این منابع ارائه دهد. به خاطر داشته باشید که تنظیمات حریم خصوصی را برای به حداقل رساندن جمع آوری داده ها بررسی کنید. به فرزندتان کمک کنید تا یاد بگیرد که اطلاعات شخصی خود را خصوصی نگه دارد، مخصوصاً از افراد غریبه.
3. هنگام استفاده از فضای مجازی به طور غیر مستقیم نظارت داشته باشید
فرصت هایی را برای فرزندتان ایجاد کنید تا تعاملات آنلاین امن و مثبتی با دوستان، خانواده و شما داشته باشد. ارتباط با دیگران در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری مهم است و این می تواند فرصتی عالی برای شما باشد تا مهربانی و همدلی را در “تعامل های مجازی” به او یاد دهید. به فرزندتان کمک کنید اطلاعات نادرست و محتوای نامناسب با سن را تشخیص دهد و از آن اجتناب کند که ممکن است باعث افزایش اضطراب در مورد ویروس کووید-19 شود. بسیاری از منابع دیجیتالی از سازمانهای معتبر مانند یونیسف و سازمان بهداشت جهانی در دسترس شما و فرزندتان است تا با هم درباره ویروس بیاموزید. برای شناسایی اپلیکیشنها، بازیها و سایر سرگرمیهای آنلاین با فرزندتان وقت بگذارید.
4. رفتار درست را در فضای مجازی به او بیآموزید
یکی دیگر از راه های آموزش استفاده از فضای مجازی به کودکان آموزش عادات سالم در این فضا است. بر تماس های ویدیویی او نظارت کافی داشته باشید. فرزندان خود را تشویق کنید که با همکلاسی های خود مهربان باشند و به آنها احترام بگذارند. مراقب لباس هایی باشند که می پوشند و از شرکت در تماس های ویدیویی از اتاق خواب خودداری کنند. با خط مشیهای مدرسه و خطوط راهنمایی برای گزارش زورگویی سایبری یا محتوای آنلاین نامناسب آشنا شوید. از آنجایی که کودکان زمان بیشتری را به صورت آنلاین می گذرانند، ممکن است در معرض تبلیغات بیشتری قرار بگیرند که غذاهای ناسالم، کلیشه های جنسیتی یا مطالب نامناسب با سن را تبلیغ می کند. به آنها کمک کنید تبلیغات آنلاین را تشخیص دهند و از این فرصت استفاده کنید تا با هم برخی از پیام های منفی که می بینند را بررسی کنید.
5. اجازه دهید سرگرم شوند و ابراز وجود کنند
چون در ایام شیوع کرونا نمی توانید کودکتان را بیرون از خانه ببرید پس باید یاد بگیرند که در خانه خود را سرگرم کنند. با بازی های داخل خانه که آنها را به فعالیت فیزیکی تشویق می کند آشنا شوید تا آنها بتوانند به اندازه ی کافی بازی کنند. بازی و سرگرمی نیاز حیاتی هر کودک است. گذراندن وقت در خانه می تواند فرصتی عالی برای فرزندان شما باشد تا با فضای مجازی و کاربردهای آن بیشتر آشنا شود. فرزندتان را تشویق کنید تا از ابزارهای دیجیتالی استفاده کند که او را به حرکت در می آورد، مانند ویدیوهای ورزشی آنلاین برای بچه ها و بازی های ویدیویی که نیاز به حرکت فیزیکی دارند. به یاد داشته باشید که در صورت امکان بین تفریحات آنلاین و فعالیت های آفلاین، از جمله زمان خارج از منزل، تعادل برقرار کنید.
مقاله ی پیشنهادی: آموزش روابط جنسی به کودکان
ممنونم عالی بود
خواهش میکنیم . امیدواریم که برای شما مفید واقع شده باشه