آرایش و زیباییپوستسلامت

رفع ترک لب ها

روش های موثر برای از بین بردن ترک های لب

ترک لب ها که به نام التهاب پوست نیز شناخته می شود، یک مشکل شایع و ناراحت کننده است. درمان های خانگی می توانند به شما در رفع آن ها کمک کنند. پوست لب ها بسیار نازک تر و ظریف تر از سایر قسمت های بدن است. لب ها همچنین در معرض عواملی از جمله آفتاب و هوای سرد و خشک قرار دارند و آنها را مستعد خشکی، ترک خوردگی،  پوسته پوسته شدن می کند. لب ها فاقد غدد چربی هستند و بنابراین نمی توانند رطوبت  تولید کنند، اما مرطوب کننده های طبیعی می توانند کمک کنند. در ادامه با روش های رفع ترک لب ها بیشتر آشنا می شویم.

رفع ترک لب ها
روش های رفع ترک لب ها

از یک بالم لب خوب استفاده کنید

برخی از بالم لب ها بهتر از سایرین هستند و مارک های معروف ممکن است حاوی موادی باشند که لب ها را خشک می کنند. به عنوان مثال، بسیاری از بالم های لب حاوی منتول یا طعم دهنده های دیگر نعناع هستند. این می تواند احساس خنکی ایجاد کند، اما نعناع بسیار خشک است و می تواند لب ها را بیشتر از قبل ترک ترک کند. به دنبال بالم هایی باشید که حاوی مواد تسکین دهنده و مرطوب کننده هستند. می توانید از  داروخانه ها، فروشگاه های بهداشتی یا آنلاین خرید کنید.

از مواد طبیعی استفاده کنید

چندین درمان طبیعی موثر برای ترک لب وجود دارد. برای تسکین و مرطوب کردن لب ها مواد زیر را مستقیماً روی لب ها بمالید.

 

آلوئه ورا

 ژل در داخل برگ گیاهان آلوئه ورا تشکیل می شود. حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد ضد التهابی است که پوست را تسکین می دهد و آبرسانی می کند.

 

روغن نارگیل

این روغن از گوشت نارگیل تهیه می شود و با التهاب مقابله می کند و نرم کننده است، به این معنی که می تواند پوست را تسکین و نرم کند.

عسل

 بسیار مرطوب کننده است و درمان خوبی برای خشکی لب ها می باشد. عسل همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و خواص ضد باکتریایی است که به جلوگیری از ایجاد عفونت در لب های بسیار خشک یا ترک خورده کمک می کند.

خیار

می تواند به آرامی لب ها را مرطوب کند و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند ظاهر لب ها را بهبود بخشد.

چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است و همچنین حاوی پلی فنول است که التهاب را کاهش می دهد. یک کیسه چای سبز را در آب گرم خیس کنید و به آرامی روی لب ها بمالید تا پوست نرم و خشک اضافی از بین برود. این تکنیک نسبت به لایه برداری سنتی ملایم تر است. آلوئه ورا، روغن نارگیل و عسل همگی دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی هستند که می‌توانند از عفونت جلوگیری کنند و در عین حال پوست لب را مرطوب و تسکین دهند. اکثر سوپرمارکت‌ها این محصولات را عرضه می‌کنند، اما مردم می‌توانند طیف وسیعی از مواد تشکیل‌دهنده سخت‌تر از جمله ژل آلوئه ورا و روغن نارگیل را به صورت آنلاین خریداری کنند.

 لب ها را لایه برداری کنید

افراد می توانند از اسکراب های لب حاوی شکر یا جوش شیرین برای لایه برداری ملایم  پوست خشک استفاده کنند. هنگام خرید اسکراب لب، به دنبال محصولاتی باشید که حاوی موادی باشند که لب ها را تسکین و مرطوب می کنند. مردم می توانند این اسکراب های لب را از داروخانه ها خریداری کنند یا طیف وسیعی از گزینه های طبیعی را به صورت آنلاین پیدا کنند.

 

 آب بنوشید

گذراندن زمان زیاد در هوای خشک می تواند رطوبت پوست را از بین ببرد. این مشکل به ویژه در زمستان رایج است.آب زیاد بنوشید تا رطوبت لب ها تامین شود. با این حال، مردم ممکن است بخواهند از یک مرطوب کننده در طول زمستان استفاده کنند تا مقداری رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کنند.

سیگار نکشید

دود تنباکو می تواند پوست حساس اطراف لب را تحریک کرده و باعث خشک شدن لب ها و احتمال ترک خوردن آنها شود. سیگار کشیدن می تواند مشکلات دیگری مانند زخم های دهان و درد لثه را نیز ایجاد کند. افراد ممکن است متوجه شوند که لب های ترک خورده اندکی پس از ترک سیگار پاک می شوند، زیرا پوست شروع به بهبود می کند.

از لیس زدن لب خودداری کنید

مردم اغلب متوجه نمی شوند که چقدر لب های خود را لمس می کنند یا با آنها بازی می کنند . آنها تمایل دارند لب های خود را لیس بزنند، بجوند و حتی بدون فکر کردن به آن لب های خود را بکشند. اگر پوست لب به طور غیرعادی خشک باشد، این عادات می تواند بدتر شود. در حالی که ممکن است مقاومت در برابر لایه برداری پوست خشک و پوسته پوسته لب ها سخت باشد، اما افراد در این فرآیند خطر از بین بردن پوست سالم را دارند. این می تواند زمان بهبودی را طولانی کند و حتی باعث خونریزی شود.

یک فرد می تواند از ترک خوردن لب ها با موارد زیر جلوگیری کند: استفاده از محصولات حاوی ضد آفتاب، اجتناب از محصولات معطر و طعم دار لب، اجتناب از محصولات لب که حاوی آلرژن های شناخته شده هستند، لایه برداری منظم، هیدراته ماندن و ترک سیگار.

مقاله ی پیشنهادی:  راه های درمان ترک پا و علل ایجاد آن

منبع: https://www.medicalnewstoday.com/articles/324281#outlook 

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا