

سوال این است که آیا استرس و اضطراب باعث ریزش مو می شود؟ و پاسخ این است که بله. یکی از علل ریزش مو که در مقالات پیشین در مورد آن صحبت کردیم استرس و اضطراب است. اگر شما هم در زندگی دائم تحت استرس هستید و به طور یکباره با ریزش شدید موهایتان روبه رو شدید. با ما در این مقاله همراه باشید تا ارتباط استرس و ریزش مو و به دنبال آن درمان استرس و کاهش ریزش مو را مورد بررسی قرار دهیم.
اگر هنگام شانه کردن یا شستن موهای خود متوجه ریزش موی ناگهانی یا تکهای یا بیشتر از حد معمول شدید، با پزشک خود صحبت کنید. ریزش ناگهانی مو می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به درمان دارد. در صورت نیاز، پزشک ممکن است گزینه های درمانی را پیشنهاد دهد.


سه نوع ریزش مو که علت آن استرس است
تلوژن افلوویوم
تلوژن افلوویوم وضعیتی است که در آن استرس، تعداد زیادی از فولیکول های مو را وارد فاز استراحت می کند. در عرض چند ماه، موهای آسیبدیده ممکن است هنگام شانه کردن یا شستن موهایتان به طور ناگهانی ریزش کنند. با گذشت زمان، موها راحتتر میریزند، حتی اگر فقط آنها را بشویید، شانه کنید یا دست بزنید. تلوژن افلوویوم همچنین می تواند ناشی از تغذیه نامناسب و تغییرات در سطح هورمون ها باشد.
تریکوتیلومانیا
تریکوتیلومانیا یک تمایل مقاومت ناپذیر برای کندن مو از پوست سر، ابروها یا سایر نواحی بدن است. کشیدن مو می تواند راهی برای مقابله با احساسات منفی یا ناراحت کننده مانند استرس، تنش، تنهایی، کسالت یا ناامیدی باشد. در این وضعیت روانی، افراد با کشیدن مو از پوست سر، صورت و سایر قسمت های بدن با احساسات منفی مانند استرس و اضطراب مقابله می کنند. این وضعیت در بین دختران نوجوان شایع تر است.
آلوپسی آره آتا
همان طور که در مقاله های پیشین به طور مفصل درباره ی این بیماری صحبت کردیم، تصور میشود که عوامل مختلفی باعث ایجاد آلوپسی آرهآتا میشوند. که احتمالاً شامل استرس شدید میشود. با آلوپسی آره آتا، سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند و باعث ریزش مو می شود.
در برخی موارد، آلوپسی آره آتا فقط می تواند باعث نازک شدن موها شود، در حالی که در موارد دیگر ممکن است افراد دچار لکه های طاسی شوند. موها می توانند با گذشت زمان دوباره رشد کنند، سپس دوباره ریزش کنند. پزشکان دقیقاً مطمئن نیستند که چه چیزی باعث آلوپسی آره آتا می شود. اگرچه ژنتیک ممکن است در این امر نقش داشته باشد. استرس و ریزش مو نباید دائمی باشد. و اگر استرس خود را کنترل کنید، موهای شما ممکن است دوباره رشد کنند.
درمان استرس و کاهش ریزش مو
موقعیت های استرس زا که می تواند باعث ریزش مو شود شامل: بارداری، بیماری مزمن، آسیب، مسائل مربوط به رابطه، نگرانی های مالی، تغذیه نامناسب، جراحی، داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی و حتی جت لگ می شوند.
برای مقابله با استرس و محافظت از موهای خود، این نکات را امتحان کنید: تکنیک های تمدد اعصاب (مانند تنفس عمیق، مدیتیشن یا یوگا) را به طور منظم یاد بگیرید و تمرین کنید. ورزش منظم داشته باشید، که به مدیریت استرس و اثرات آن کمک می کند. وقت خود را با افراد مثبت سپری کنید. یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و در صورت توصیه پزشک از مولتی ویتامین استفاده کنید. هنگام شستن، خشک کردن و حالت دادن به موهای خود با احتیاط رفتار کنید.
اگر تحت شرایط شدید استرس زا بودید، بعد از سه ماه منتظر ریزش موهای خود باشید. استرس نباید دائمی باشد بلکه باید با راه کارهای مشخص رفع شود. در صورت رفع نشدن استرس به پزشک مراجعه کنید. پزشک با داروهای خاصی استرس شما را رفع می کند. و سبب رشد مجدد موها می شود.
مقاله ی پیشنهادی: آلوپسی آره آتا و ریزش مو
منبع: https://www.njfue.com/blog/how-do-i-know-if-my-hair-loss-is-stress-related
چند مدت بعد از ایجاد استرس موهای آدم می ریزه
حدود سه ماه بعد از استرس شدید یا شرایط استرس زا موهای شما به طور ناگهانی دجار ریزش غیر عادی میشه