بیماری هاسلامتکرونا

بهترین داروها برای درمان کرونا

کدام داروها برای درمان ویروس کرونا بهتر هستند؟

 

در این مقاله می خواهیم با بهترین داروها برای درمان کرونا آشنا شویم.بین داروهایی که برای درمان ویروس کرونا شناخته شده اند تنها یک مورد تایید شده است. و بقیه در حال بررسی و آزمایش هستند.

بهترین داروها برای درمان کرونا
بهترین داروها برای درمان کرونا رمدیسیور است

رمدیسیور یکی ازبهترین داروها برای درمان کرونا

تنها داروی مورد تایید سازمان بهداشت جهانی رمدیسیور است. این دارو برای درمان COVID-19 در بزرگسالان و کودکان 12 سال به بالا تایید شده است. رمدیسیور ممکن است برای افرادی که به علت کووید 19 بستری هستند تجویز شود. این دارو از طریق سوزن در پوست (داخل وریدی) تجویز می شود.

باریسیتینیب یکی دیگر از بهترین داروها برای درمان کرونا

سازمان بهداشت جهانی مجوز استفاده اضطراری از داروی روماتیسم مفصلی باریسیتینیب را برای درمان کووید 19 در برخی مواردصادر کرده است.

باریسیتینیب قرصی است که به نظر می رسد با کاهش التهاب و فعالیت ضد ویروسی در برابر ویروس کرونا کار می کند. سازمان بهداشت جهانی بیان می کند که بارسیتینیب ممکن است در افرادی که با COVID-19 در بیمارستان بستری هستند. یا تحت دستگاه تنفس مکانیکی هستند. یا نیاز به اکسیژن اضافی دارند، استفاده شود.

 

محققان در حال بررسی سایر درمان های بالقوه برای ویرویس کرونا هستند.از جمله این داروها می توان به  داروهای ضد ویروسی اشاره کرد. علاوه بر رمدسیویر ، داروهای ضد ویروسی دیگری که مورد آزمایش قرار می گیرند شامل فاویپیراویر هست.

دگزامتازون (کورتیکواستروئید) برای درمان کرونا

دگزامتازون یکی از انواع داروهای ضد التهابی است. که محققان برای درمان یا جلوگیری از اختلال عملکرد اندام ها و آسیب ریه در اثر التهاب در حال مطالعه هستند.

مرگ و میر افراد  با مصرف دگزا حدود 30 درصد کاهش می یابد. و برای افرادی که به اکسیژن مکمل نیاز دارند تا 20 درصد کاهش می یابد.

سازمان بهداشت ایالات متحده این دارو را برای افرادی که با COVID-19 بستری هستند. و تحت دستگاه تنفس مکانیکی هستند یا نیاز به اکسیژن اضافی دارند توصیه کرده است. در صورت عدم وجود دگزامتازون، ممکن است از کورتیکواستروئیدهای دیگر مانند پردنیزون، متیل پردنیزولون یا هیدروکورتیزون استفاده شود.

اگر عفونت کم باشد دگزامتازون و سایر کورتیکواستروئیدها ممکن است مضر باشند. در برخی موارد، داروهای توسیلیزوماب یا باریسیتینیب ممکن است با دگزامتازون در افراد بستری که تحت تهویه مکانیکی هستند. یا نیاز به اکسیژن اضافی دارند تجویز شود.

داروهای  ضد التهابی

محققان بسیاری از داروهای ضدالتهابی را برای درمان یا جلوگیری از اختلال عملکرد چندین اندام و آسیب ریه ناشی از التهاب مرتبط با عفونت را مورد بررسی قرار می دهند.

سازمان بهداشت جهانی مجوز استفاده اضطراری برای پلاسما درمانی را برای درمان کووید 19 صادر کرده است. این پلاسما از خون افرادی گرفته می شود که قبلا مبتلا به کرونا شده اند. پلاسمای خون با آنتی بادی های بالا ممکن است برای درمان برخی از بیماران بستری در بیمارستان مفید باشد.

افراد مبتلا به COVID-19 که یا در مراحل اولیه بیماری خود هستند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند می توانند از پلاسما درمانی استفاده کنند.

محققان همچنین سایر درمان های مبتنی بر سیستم ایمنی، از جمله سلول های بنیادی مزانشیمی و آنتی بادی های مونوکلونال را مورد بررسی قرار می دهند.

آنتی بادی های مونوکلونال پروتئین هایی هستند که در آزمایشگاه ایجاد شده اند. و می توانند به سیستم ایمنی بدن در مقابله با ویروس ها کمک کنند. این داروها برای درمان ویروس کرونا خفیف تا متوسط ​​در افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری جدی به دلیل کووید 19 هستند، استفاده می شود. درمان شامل یک تزریق داخل وریدی است که در محیط سرپایی انجام می شود. برای اثربخشی بیشتر، این داروها باید بلافاصله پس از شروع علائم کرونا و قبل از بستری شدن تجویز شوند.

داروهای ضد التهابی شامل موارد زیر است

sotrovimab ، ترکیبی از bamlanivimab و etesevimab و ترکیبی از دو آنتی بادی به نام casirivimab و imdevimab است.

سازمان بهداشت جهانی همچنین استفاده از کازیرییماب و ایمدیماب و همچنین باملانیویماب و اتسیماباب را به عنوان درمانی برای افرادی که در معرض خطر بیماریهای جدی هستند. مجاز دانسته است.

بیشتر افرادی که در خانه ی سالمندان زندگی می کنند. یا افرادی که در زندان هایی به سر می برند که فردی مبتلا به ویروس کرونا بوده است.   این درمان برای افرادی است که کاملاً واکسینه نشده اند یا کاملاً واکسینه شده اند اما سیستم ایمنی آنها ضعیف است.

داروهایی که اثربخشی نامشخصی دارند

محققان آملودیپین و لوزارتان را مطالعه می کنند. اما هنوز مشخص نیست که این داروها چقدر می توانند در درمان یا پیشگیری از COVID-19 موثر باشند. فاموتیدین در درمان COVID-19 مفید نیست. ایورمکتین دارویی برای درمان ویروس ها نیست و سازمان بهداشت جهانی استفاده از این دارو را برای درمان یا پیشگیری از COVID-19 تایید نکرده است.

مصرف دوزهای زیاد این دارو می تواند صدمات جدی ایجاد کند. هیدروکسی کلروکین که داروی مالاریا است.در زمان همه گیری کرونا مصرف این دارو مجاز شد. با این حال، سازمان بهداشت جهانی بعد از تجزیه و تحلیل داده ها متوجه شد که این دارو در درمان ویروس کرونا موثر نیست .آنها همچنین می توانند مشکلات قلبی جدی ایجاد کنند.

این داروها را بدون نسخه و تأیید پزشک خود امتحان نکنید. این داروها می توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند. آنها مختص افرادی هستند که به شدت بیمار هستند و تحت مراقبت پزشک هستند.

مقاله ی پیشنهادی: مقدار مصرف ویتامین D در کودکان

منبع: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/expert-answers/coronavirus-drugs/faq-20485627 

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا