بیماری هاسلامتگوش

درمان گوش درد

روش های درمان خانگی گوش درد

گوش درد معمولاً در کودکان رخ می دهد، اما ممکن است در بزرگسالان نیز رخ دهد. ممکن است یک یا هر دو گوش را درگیر کند، اما بیشتر اوقات در یک گوش است. این درد ممکن است ثابت باشد یا بیاید و برود. گوش درد ممکن است مبهم، تیز یا سوزان باشد. اگر عفونت گوش دارید، تب و کاهش شنوایی موقت ممکن است رخ دهد. کودکان خردسالی که مبتلا به عفونت گوش هستند، معمولاً بداخلاق و تحریک پذیر هستند. آنها همچنین ممکن است گوش های خود را بکشند یا مالش دهند. گوش درد اغلب به دلیل انسداد در شیپور استاش، گذرگاهی که از گوش میانی تا پشت حفره بینی و گلو امتداد دارد، ایجاد می شود. هنگامی که شیپور استاش مسدود می شود، هوا و مایع نمی توانند از طریق گذرگاه عبور کنند و باعث افزایش فشار و درد می شود. درمان گوش درد از طریق دارو و درمان های خانگی امکان پذیر است.

درمان گوش درد
درمان گوش درد

علل گوش درد

علت گوش درد می تواند عفونت یا آسیب گوش باشد.

  • درد ارجاعی: این ممکن است ناشی از عفونت یا التهاب در نقاط دیگر بدن باشد. برای نمونه، دندان درد ممکن است باعث درد در گوش شود.
  • بیماری­‌های مزمن: مانند اختلال در عملکرد مفصل فکی­-گیجگاهی (TMJ)
  • عفونت­‌های پوستی: اگر در داخل یا اطراف گوش قرار دارند.
  • واکنش­‌های آلرژیکاین­ واکنش ممکن است ناشی از طیف وسیعی از موارد مانند صابون، شامپو یا گوشواره باشند.
  • آب: در صورت گیر کردن در گوش ممکن است باعث درد شود.
  • فشار: تغییرات ارتفاع می‌­تواند در فشار داخل گوش‌­ها تاثیر گذارد. که معمولا خودبه‌خود برطرف می­‌شود و اغلب با احساس گرفتگی همراه است.

علائم گوش درد

اختلال شنوایی، تخلیه مایع از گوش، درد در ناحیه فک و شقیق ها . عفونت گوش می تواند در گوش خارجی، میانی و داخلی رخ دهد. عفونت گوش خارجی می تواند در اثر شنا کردن، استفاده از سمعک یا هدفون که به پوست داخل مجرای گوش آسیب می زند یا قرار دادن سواب پنبه ای یا انگشتان در مجرای گوش ایجاد شود. پوستی که در کانال گوش خراشیده یا تحریک می شود می تواند منجر به عفونت شود. آب پوست مجرای گوش را نرم می‌کند، که می‌تواند بستری برای رشد باکتری‌ها ایجاد کند. عفونت گوش میانی می تواند ناشی از عفونت هایی باشد که ناشی از عفونت دستگاه تنفسی است. تجمع مایع در پشت پرده گوش ناشی از این عفونت ها می تواند باعث رشد باکتری ها شود.

راه های درمان خانگی گوش درد

کمپرس سرد 

یک کمپرس سرد را روی گوش  خود بگذارید.از خیس شدن گوش خودداری کنید. برای کمک به کاهش فشار گوش، عمود بنشینید.می توان یک حوله یا پد که آن را گرم و یا سرد و یا فریز کنید و به مدت ۲۰ دقیقه روی گوش نگهدارید، این کار می تواند شدت گوش درد را کاهش دهد.

سیر و زنجبیل

سیر و زنجبیل با داشتن خواص آنتی بیوتیکی و ضد التهابی می تواند در درمان گوش درد استفاده شود. برای  استفاده از سیر و زنجبیل می توان آن را به صورت له شده و آمیخته با روغن زیتون در اطراف گوش مالید، به طوری که مستقیم داخل کانال گوش بیمار وارد نشود.

از قطره های گوش بدون نسخه (OTC)

ایبوپروفن و استامینوفن را برای کنترل درد مرتبط با نوع دردناک عفونت گوش به نام اوتیت میانی حاد (AOM) پیشنهاد می‌کنند. استفاده از آنها با یا بدون آنتی‌بیوتیک بی‌خطر است، اما حتماً دستورالعمل‌های دوز روی برچسب را دنبال کنید. این داروها همچنین می توانند به کاهش تب کمک کنند.

روغن زیتون

استفاده از روغن زیتون برای گوش درد یک درمان عامیانه است.هنوز هم ایده خوبی است که ابتدا این روش را با پزشک خود در میان بگذارید، به خصوص برای کودکان. با استفاده از دماسنج مطمئن شوید که روغن زیتون گرمتر از دمای بدن شما نباشد. این به شما کمک می کند از سوختن پرده گوش جلوگیری کنید

 آدامس بجوید

جویدن و مکیدن از فشار گوش می کاهد و درمان موقت گوش درد است.

قطره های نرم کننده موم

اگر تجمع موم باعث گوش درد شود، ممکن است به شما قطره های نرم کننده موم داده شود. آنها ممکن است باعث شوند که موم به خودی خود بیفتد. پزشک شما همچنین ممکن است موم را با استفاده از فرآیندی به نام شستشوی گوش خارج کند، یا ممکن است از یک دستگاه ساکشن برای برداشتن موم استفاده کند.

آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) در درمان خانگی گوش درد

پراکسید هیدروژن برای سال‌های متمادی به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری گوش استفاده شده است. با استفاده از قطره‌چکان چند قطره پراکسید هیدروژن در گوشتان بریزید.در صورت لزوم، چند ساعت پس از بار اول دوباره این روش را تکرار کنید.

آب اکسیژنه توانایی پاک‌کنندگی دارد و به تخلیه مواد گیرکرده در گوش کمک می‌کند.

مراجعه به پزشک

در صورت داشتن هریک از علائم زیر فورا به پزشک مراجعه کنید.

گوش درد شدید، سرگیجه، سردرد شدید، تورم اطراف گوش، افتادگی عضلات صورت، خروج خون یا چرک از گوش، همچنین اگر گوش درد در عرض 24 تا 48 ساعت بدتر شد یا بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کنید.

پارگی پرده گوش

اگر درد شدیدی داشتید که ناگهان متوقف شد، باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. این می تواند نشانه پارگی پرده گوش باشد. همچنین باید مراقب علائم دیگر باشید.

منبع: https://www.healthline.com/health/earache

مقاله پیشنهادی: راه های درمان آلرژی در کودکان

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا