بیماری هاجراحی هاسلامت

درمان بواسیر

بهترین روش های درمانی بواسیر و هموروئید

امروزه هموروئید یا بواسیر یک مشکل رایج است. به وریدهای متورم در داخل راست روده یا خارج از مقعد که می توانند باعث درد، خارش مقعد و خونریزی مقعدی شوند، بواسیر گفته می شود. علائم اغلب با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد، اما در مواردی افراد نیاز به اقدامات پزشکی دارند. برای درمان بواسیر و یا پیش گیری از آن فیبر زیاد مصرف کنید.

درمان بواسیر
درمان بواسیر

هموروئید یا بواسیر چیست؟

هموروئید وریدهای متورم و بزرگ شده ای هستند که در داخل و خارج مقعد و رکتوم ایجاد می شوند. آنها می توانند دردناک، ناراحت کننده و باعث خونریزی مقعدی شوند. همه ما با هموروئید به دنیا می آییم، اما در ابتدا، آنها ما را آزار نمی دهند. تنها زمانی که آنها متورم و بزرگ می شوند علائم تحریک کننده ایجاد می کنند.

تخمین زده می شود که از هر 20 فرد 1 نفر بواسیر علامت دار دارند. افراد  در هر سن، جنسیت، نژاد و قومیت ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. البته که احتمال ایجاد آن در سنین بالاتر شایع تر است. و بیش از نیمی از افراد بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار می دهد.

چه کسانی به هموروئید مبتلا می شوند؟

هر کسی ممکن است به بواسیر علامت دار مبتلا شود، حتی در نوجوانان. البته که دربین کودکان به ندرت دیده می شود .اغلب افرادی که اضافه وزن دارند یا حامله هستند و دچار یبوست در دوران بارداری هستند و از رژیم غذایی کم فیبر استفاده می کنند، کم کم مبتلا به هموروئید می شوند. هرگاه به طور مرتب اجسام سنگین را بلند کنید، زمان زیادی را به نشستن روی توالت بگذرانید و هنگام اجابت مزاج زور دهید کم کم دچار بواسیر می شوید.

انواع هموروئید

بواسیر می تواند در داخل یا خارج از راست روده اتفاق بیفتد. نوع آن بستگی به محل ایجاد ورید متورم دارد.

هموروئید خارجی

وریدهای متورم در زیر پوست اطراف مقعد تشکیل می شوند. مقعد شما مجرای خروج مدفوع است. هموروئید خارجی می تواند خارش دار و دردناک باشد. گاهی اوقات خونریزی می کنند. گاهی اوقات پر از خون می شوند که می تواند لخته شود. این خطرناک نیست، اما می تواند منجر به درد و تورم شود.

هموروئید داخلی

وریدهای متورم در داخل راست روده تشکیل می شوند. راست روده شما بخشی از دستگاه گوارش است که کولون (روده بزرگ) را به مقعد متصل می کند. هموروئیدهای داخلی ممکن است خونریزی کنند، اما معمولاً دردناک نیستند.

پرولاپس

هموروئید داخلی و خارجی می توانند پرولاپس داشته باشند، به این معنی که در خارج از مقعد کشیده و برآمده می شوند. این هموروئیدها ممکن است خونریزی کنند یا باعث درد شوند.

تفاوت هموروئید و شقاق مقعدی

عمده ترین تفاوت این دو عارضه، تفاوت آنها در ظاهر است. بواسیر موجب تورم عروق می گردد و در مراحل پیشرفته تر بواسیر داخلی پرولاپس شده و ممکن است بیمار توده های قابل لمس خارج شده از مقعد را مشاهده نماید. در صورتی که شقاق به شکل زخم یا ترکی عمیق در دیواره مقعد ظاهر می شود. این زخم غالباً ملتهب و متورم است. هر دوی این بیماری ها می توانند دردناک و آزاردهنده باشند. درد بواسیر گاهی شدید است و بیماران در تمام طول روز و بخصوص هنگام نشستن این درد را احساس می‌کنند.

چه چیزی باعث هموروئید می شود؟

زور زدن به وریدهای مقعد یا رکتوم فشار وارد می کند و باعث هموروئید می شود. شما ممکن است آنها را به عنوان رگ های واریسی در نظر بگیرید که روی قسمت پایین بدن شما تأثیر می گذارد. هر نوع فشاری که باعث افزایش فشار بر روی شکم یا اندام تحتانی شما شود، می‌تواند باعث متورم و ملتهب شدن سیاهرگ‌های مقعد و مقعدی شود.  فشار لگن ناشی از افزایش وزن به خصوص در دوران بارداری، فشار زیاد برای اجابت مزاج (مدفوع) به دلیل یبوست وارد می شود، زور زدن برای بلند کردن اجسام سنگین یا وزنه برداری همگی احتمال هموروئید را به شدت افزایش می دهند.

بسیاری از افراد مبتلا به هموروئید داخلی نمی دانند که به آن مبتلا هستند زیرا علائمی ندارند. اگر علائم بواسیر داخلی را دارید، ممکن است خون روی دستمال توالت، مدفوع یا کاسه توالت مشاهده کنید. اینها نشانه های خونریزی مقعدی هستند.

روش تشخیص بواسیر

پزشک بر اساس علائم و معاینه فیزیکی این بیماری را تشخیص می دهد. از طریق معاینه دیجیتال رکتوم نیز قابل تشخیص است. ارائه دهنده شما یک انگشت دستکش دار و روغن کاری شده را وارد راست روده می کند تا وریدهای متورم را احساس کند. روش دیگر آنوسکوپی است. پزشک یک آنوسکوپ (لوله روشن) برای مشاهده پوشش مقعد و رکتوم استفاده می کند. سیگموئیدوسکوپی روشی دیگر برای تشخیص بواسیر است. یک سیگموئیدوسکوپ (لوله روشن با دوربین) برای مشاهده داخل قسمت پایینی (سیگموئید) کولون و رکتوم استفاده می شود. این آزمایشات ممکن است ناراحت کننده باشند اما دردناک نیستند. آنها معمولاً در مطب پزشک یا مرکز سرپایی بدون بیهوشی انجام می شوند. شما همان روز به خانه می روید.

درمان خانگی بواسیر

بواسیر اغلب خود به خود بدون درمان از بین می رود. علائمی مانند درد و خونریزی ممکن است یک هفته یا کمی بیشتر طول بکشد. در عین حال، می توانید این اقدامات را برای کاهش علائم انجام دهید: داروهای بدون نسخه حاوی لیدوکائین، هیدروکورتیزون را در ناحیه آسیب دیده بمالید.

آب بیشتری بنوشید. مصرف فیبر را از طریق رژیم غذایی و مکمل ها افزایش دهید. سعی کنید حداقل 20 تا 35 گرم فیبر روزانه دریافت کنید10 تا 20 دقیقه در روز در حمام گرم استفاده کنید.با مصرف ملین ها مدفوع را نرم کنید. از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) برای درد و التهاب استفاده کنید. از دستمال توالت با لوسیون یا دستمال مرطوب مرطوب قابل شستشو استفاده کنید تا پس از مدفوع به آرامی خود را تمیز کرده و تمیز کنید.

درمان بواسیر از طریق پزشکی

اگر علائم بدتر شد یا در زندگی روزمره یا خواب شما اختلال ایجاد کرد، باید به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین اگر علائم پس از یک هفته درمان خانگی بهبود نیافتند، کمک بخواهید. پزشک شما ممکن است هموروئید را با موارد زیر درمان کند.

بستن باند لاستیکی: یک نوار لاستیکی کوچک که در اطراف پایه هموروئید قرار می گیرد، جریان خون به ورید را قطع می کند.

انعقاد الکتریکی: جریان الکتریکی جریان خون را به یک هموروئید متوقف می کند.

انعقاد مادون قرمز: یک کاوشگر کوچک که در رکتوم قرار داده می شود، گرما را برای خلاص شدن از شر هموروئید منتقل می کند.

اسکلروتراپی: یک ماده شیمیایی که در ورید متورم تزریق می شود، بافت هموروئید را از بین می برد.

درمان بواسیر با جراحی

 هموروئیدکتومی: جراحی هموروئیدهای خارجی بزرگ یا پرولاپس داخلی را از بین می برد.

منگنه زدن بواسیر: یک ابزار منگنه، هموروئید داخلی را از بین می برد. یا بواسیر داخلی پرولاپس را به داخل مقعد می کشد و در آنجا نگه می دارد.

پیش گیری از هموروئید

با افزایش سن، هموروئید شایع است. بیش از حد طولانی ننشینید یا به شدت در توالت فشار نیاورید. وقتی میل شدید به اجابت مزاج دارید آن را به تعویق نیندازید. در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. از غذاهای پرفیبر (میوه‌های تازه، سبزیجات و غلات کامل) بیشتر استفاده کنید یا از مکمل‌ها استفاده کنید.

به طور کلی، زنان باید 25 گرم فیبر در روز مصرف کنند، در حالی که مردان باید 35 گرم فیبر دریافت کنند. از نظر بدنی فعال بمانید. ورزش روده ها را به حرکت وا می دارد. ملین مصرف کنید.

مقاله پیشنهادی:درمان یبوست بعد از زایمان

منبع: https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15120-hemorrhoids

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا