آرایش و زیباییپوستسلامتلیزر

لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد ؟

آیا لیزر موهای زائد بی خطر است ؟

نسبت به سایر روش های رفع موهای زائد ، لیزر درمانی در میان افرادی که به دنبال راه حل ماندگارتری هستند از محبوبیت بیشتری برخوردار است . اشعه ی لیزر فولیکول های مو را از بین می برد و درنتیجه موهای جدید رشد نمی کنند . قبل از شروع مراحل درمان باید درمورد عوارض جانبی آن اطلاعات کافی کسب کنیم . اغلب افراد می توانند برای خلاص شدن از شر موهای زائد به طور دائم یا برای مدت طولانی از لیزر درمانی استفاده کنند .

آیا لیزر موهای زائد بی خطر است ؟

اکثر افرادی که از این روش درمانی استفاده می کنند متوجه می شوند که این روش بی خطر و قابل تحمل است . ظاهرا در دراز مدت خطری برای سلامتی انسان ندارد . گرچه عده ی معدودی ممکن است با اثرات جانبی جزئی بعد از لیزر درمانی مواجه شوند ، بنابراین باید قبل از انجام آن با متخصص پوست خود مشورت کنند تا درمان را روی بخش کوچکی از پوست آنها امتحان کند در صورت بروز مشکل از انجام آن در نواحی وسیع تر خودداری کند . اکثر مردم می خواهند که کار آنها را یک اپراتور آموزش دیده و متخصص انجام دهد .

آیا لیزر موهای زائد دردناک است ؟

ممکن است چند روز بعد از انجام لیزر درمانی پوست شما ملتهب و قرمز باقی بماند که بسیاری احساسش را شبیه آفتاب سوختگی توصیف می کنند. ولی معمولا مراحل درمان دردناک نیست .

اثرات جانبی لیزر موهای زائد

اثرات جانبی مختلفی می تواند بعد از لیزر درمانی ظاهر شود که جزئی و موقتی هستند . اگر کسی با عارضه ای روبه رو شد که  به مدت طولانی رفع نشد باید به متخصص پوست مراجعه کند .

1- قرمزی و التهاب

لیزر درمانی به فولیکول های موهای تحت درمان آسیب  می زند . بدن به این درمان واکنش نشان می دهد و اغلب با قرمزی و التهاب پوست دراین ناحیه  روبه رو می شوید. ممکن است پوست شما ملتهب و حتی مقداری ورم کند. این علائم معمولا موقتی هستند . ناحیه ی آسیب دیده ممکن است شبیه حالتی باشد که گویا تازه وکس شده یا پوستش کنده شده است . برخی متخصصان پوست برای کاهش این علائم از بی حس کننده های موضعی استفاده می کنند . اغلب چند ساعت پس از درمان ، واکنش اولیه کاهش پیدا می کنند . برای فروکش کردن این تورم می توانید از کیسه ی آب یخ و حمام خنک استفاده کنید .

2- پوسته پوسته شدن

گاهی اوقات در محلی که لیزر درمانی انجام شده ما شاهد پوسته پوسته شدن هستیم . گرچه مساله ی جدی نیست ولی می تواند ناخوشایند باشد . این پوسته پوسته شدن ممکن است منجر به ایجاد زخم شود . بهتر است بعد از انجام لیزر درمانی آن ناحیه را مرطوب کنید تا از عوارض طولانی که ممکن است بعد از آن رخ دهد جلوگیری کنید .

3- تغییر در رنگ پوست

گاهی ممکن است بعد از انجام لیزر درمانی، ناحیه ی درمان شده کمی روشن تر یا تیره تر از قبل شود . افرادی که پوست آنها روشن تر است، ممکن است تغییرات رنگ دانه ای تیره تری را تجربه کنند و بالعکس افرادی با پوست تیره تغییرات رنگ دانه ای روشن تر . این تغییرات به مرور از بین می روند و پوست شما به حالت قبل بر می گردد.

4-صدمات چشمی

در روش های حذف موهای زائد از اشعه ی لیزری قدرتمندی استفاده می شود . بنابراین می توان گفت هم مراجع، هم اپراتور تحت خطرات بالقوه ی چشمی قرار دارند . به خصوص زمانی که ناحیه ی تحت لیزر، صورت باشد . هم مراجع  هم اپراتور باید مجهز به محافظ چشمی باشند  تا از بروز پیشامد ناگوار جلوگیری شود.

5-خطر عفونت پوست

مانند سایر روش های حذف موهای زائد ، نابود کردن فولیکول های مو از طریق لیزر ممکن است منجر به عفونت پوست شود. باید با  ناحیه ی تحت درمان مثل یک زخم رفتار کنید  و اقدام به درمان کنید و هرگونه عفونت را به پزشک متخصص پوست خود گزارش دهید . و در نهایت در صورت ایحاد عفونت نباید از آنتی بیوتیک بدون نسخه برای این ناحیه استفاده کنید .

6-سوختگی و تاول

اگر لیزر موهای زائد به درستی انجام نگیرد ممکن است پوست شما بسوزد و یا تاول بزند . اگر اپراتور کارش را خوب بلد باشد احتمال سوختگی و تاول خیلی کم می شود . برای لیزر موهای زائد از گرمای زیادی استفاده می شود . بنابراین اپراتور باید قبل از انجام لیزر درمانی از یک وسیله ی خنک کننده روی پوست بیمار استفاده کند . تا از خطرات سوختگی یا تاول جلوگیری شود .

7- ایجاد جای زخم

 ایجاد زخم معمولا از عوارض جانبی لیزر درمانی نیست که البته اگر اپراتور اشتباه کند ممکن است روی پوست شما ایجاد شود . اگر اپراتور حرفه ای باشد این مساله به ندرت پیش می آید به خصوص اگر شما بعد از انجام لیزر درمانی از پوست خود مراقبت کافی نکنید  و در واقع شما باید با این قسمت از پوستتان طوری رفتار کنید که انگار دچار آفتاب سوختگی شده اید . به این معنا که آن قسمت را مرطوب کنید و از قرارگرفتن در نور مستقیم خودداری کنید و مرتب بررسی کنید که دچار عفونت نشده باشید .

آیا لیزر موهای زائد کارآمد است ؟

حذف موهای زائد از طریق لیزر کارآمد است، اما دائمی نیست . این روش درمانی به شکل قابل توجهی رشد موهای زائد را کم می کند . بیشتر افراد بعد از اولین جلسه ی درمان تنها برای چند ماه بدون مو می شوند . موها بعد از چند ماه دوباره می رویند ولی نازک تر و ضعیف تر از قبل می شوند . اغلب افراد باید جلسات متعددی را پشت سر بگذارند تا این موها دیگر بازنگردد و آنها  به رضایت نسبی برسند . بعد از هر جلسه مشاهده خواهید کرد که موهای شما نازک تر از قبل شده است و بعد از چندین جلسه رشد آنها کاملا متوقف می شود . لیزر درمانی بیشتر روی موهای تیره جواب می دهد بنابراین افرادی که موهای طلایی ، خاکستری یا قرمز دارند کمتر تغییر را  احساس می کنند.  چرا که لیزر درمانی بر روی موهای روشن نا موفق تر است .

لیزر درمانی در زمان بارداری

معمولا متخصصان لیزر درمانی را به افراد باردار توصیه نمی کنند . چرا که تاکنون دانشمندان مطالعه ای در این زمینه انجام نداده اند . بارداری سبب تغییرات هورمونی در بدن مادر می شود . ودر نتیجه ممکن است موهایی ناخواسته در بخش های مختلف بدن فرد رشد کند که برای او ناخوشایند باشد. ولی به خودی خود ازبین می روند . اگر این موها بعد از بارداری از بین نرفتند، بهتر است که  فرد بعد از بارداری برای لیزر درمانی اقدام  کند . معمولا پزشکان توصیه می کنند که چند هفته بعد از زایمان درمان صورت گیرد .

آیا لیزر درمانی سبب ایجاد سرطان می شود ؟

داستان های بی اساسی در این زمینه گفته شده است ، این که لیزر درمانی سبب بیماری سرطان می شود ، لیزرها برای نفوذ به پوست و نابود کردن فولیکول های مو طراحی شده اند . این لیزرها مقدار کمی تابش ایجاد می کنند که خوشبختانه مضر نیستند و هیچ مدرکی مبنی بر این که لیزر درمانی سرطان زاست ، تا به حال یافت نشده است .

آیا لیزر درمانی باعث ناباروری می شود

باز هم باید گفت که هیچ مدرکی دال بر اینکه لیزر درمانی سبب ناباروری می شود وجود ندارد . لیزر فقط به پوست شما نفوذ می کند و دیگر ارگان ها را تحت تاثیر قرار نمی دهد معمولا بی خطر هست حتی برای نواحی حساس مثل ران ها . کیت های خانگی لیزر هم به همان خوبی مراجعه به پزشک پوست عمل می کنند . این کیت های خانگی برای کسانیکه خودشان می خواهند برای رفع موهای زائد اقدام کنند در دسترس است . این کیت های خانگی قدرت دستگاه های لیزری پزشکی را ندارند بنابراین تنها سبب نازک تر و کم پشت شدن موهای شما می شوند .

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم ؟

اگر در لیزر درمانی به نتیجه ی مطلوبی نرسیدید یا با علائمی مثل قرمزی یا تورم رو به رو شدید که تا چند روز رفع نشد به پزشک خود اطلاع دهید . هرچه زودتر به پزشک خود مراجعه کنید زودتر درمان می شوید . و کمتر آسیب می بینید و هرکس که قصد دارد باردار شود قبل از لیزر درمانی با دکتر خود مشورت کند چرا که لیزر درمانی نیاز به جلسات متعدد دارد که در طول بارداری توصیه نمی شود .

نکات لیزر موهای زائد :

لیزر موهای زائد اگر به درستی انجام شود برای اکثر افراد بی خطر و موثر است . برای گرفتن نتیجه ی مطلوب ، جلسات متعددی نیاز است ولی حذف کامل و قطعی موهای زائد غیر قابل تضمین است . ممکن است عوارض جانبی مثل قرمز شدن یا تورم را تجربه کنید که می توانید در خانه از خود مراقبت کنید ولی در صورت مشاهده ی عفونت روی پوست خود به پزشک مراجعه کنید .

مقاله دیگر بانو مگ انواع بوهای واژن شاید برایتان جالب باشد. 
بخوانید

منبع : https://www.medicalnewstoday.com/articles/322042

 

5/5 - (50 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. بسیار آموزنده من همیشه نگران خطرات لیزر بودم ولی الان خیالمو راحت کردید ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا