اختلال ارگاسم و درمان آن
چرا برخی از زنان و مردان برای رسیدن به ارگاسم دچار مشکل می شوند؟
اختلال در رسیدن به ارگاسم زمانی رخ می دهد که فرد با وجود برانگیختگی و تحریک جنسی در رسیدن به ارگاسم مشکل دارد. این اختلال ممکن است در هر سنی رخ دهد. این یک اصطلاح پزشکی در رسیدن به ارگاسم است که با وجود برانگیختگی فرد به ارگاسم نمی رسد.
ارگاسم چیست ؟
ارگاسم احساسات بسیار لذتبخش رهایی و انقباضات غیرارادی عضلات کف لگن است که در اوج برانگیختگی جنسی رخ می دهد. این نوع اختلال به عنوان آنورگاسمی شناخته می شود. انواع مختلفی ازاختلال در رسیدن به ارگاسم وجود دارد. در این جا با آنها و درمان آن بیشتر آشنا می شویم.
اختلال عملکرد ارگاسم اولیه: زمانی است که فرد هرگز ارگاسم نداشته باشد.
اختلال عملکرد ارگاسم ثانویه: هنگامی رخ می دهد که فردی دچار ارگاسم شده است اما در تجربه آن دچار مشکل شده است.
اختلال عملکرد عمومی ارگاسم: هنگامی رخ می دهد که فرد با وجود برانگیختگی و تحریک کافی در هر شرایطی نمی تواند به ارگاسم برسد.
اختلال ارگاسم موقعیتی: زمانی که فرد نمی تواند در شرایط خاص یا با انواع خاصی از تحریک ها به ارگاسم برسد. این نوع اختلال ارگاسمی شایع ترین نوع است.
اختلال ارگاسمی می تواند بر مردان و زنان تأثیر بگذارد، اما در زنان شایع تر است. محققان تخمین می زنند که اختلال در رسیدن به ارگاسم زنان، ممکن است بین 11 تا 41 درصد از جامعه ی آماری را تحت تاثیر قرار دهد. تحقیقات انجام شده در سال 2018 نشان داد که 18.4 درصد از زنان می توانند از طریق رابطه جنسی به ارگاسم برسند. با این حال ، همان مطالعه نشان داد که 36.6 درصد دیگر از زنان برای رسیدن به ارگاسم در طول رابطه جنسی به تحریک کلیتورال نیاز داشتند.
در مردان اختلال ارگاسمی را دیر انزالی می نامند. دیر انزالی در بین مردان بسیار به ندرت رخ می دهد و چندان شایع نیست.
اختلال در رسیدن به ارگاسم می تواند تاثیر به سزایی در روابط اجتماعی، اعتماد به نفس و سلامت روانی فرد داشته باشد.
علائم
اختلال در رسیدن به ارگاسم هنگامی رخ می دهد، که فرد در رسیدن به ارگاسم دچار مشکل یا ناتوانی شود. برای برخی از افراد، رسیدن به اوج می تواند بیش از حد معمول طول بکشد یا رضایت بخش نباشد.
متخصصان در مورد علت اختلال در رسیدن به ارگاسم صد درصد مطمئن نیستند. اما معتقد هستند که دلایل زیر در ایجاد این اختلال دخیل هستند.
شرایط خاص پزشکی، سابقه ی جراحی زنان، برخی بیماری ها مثل دیابت، مصرف داروهای خاص مانند داروهای ضد افسردگی، اضطراب ، فشار روانی ، عزت نفس پایین، زنان بالای 45 سن که به دلیل تغییرات هورمونی و وارد شدن به دوران یائسگی با این مساله روبرو می شوند.
مردان به دنبال انجام پروستاتکتومی رادیکال بیشتر در ارگاسم دچار مشکل می شوند. همچنین با افزایش سن، دیر انزالی را تجربه می کنند. زیرا با افزایش سن تمایلات جنسی آنها کاهش می یابد. استرس و اضطراب در هنگام رابطه ی جنسی سبب دیر انزالی یا اختلال ارگاسمی می شود.
تشخیص
پزشک در مورد نشانه های بیماری از شما سوال می پرسد. و اینکه چند مدت است که این علایم در شما ظاهر شده است. مثلا از سوابق پزشکی شما و یا داروهایی که استفاده می کنید، سوال می پرسد.
در صورت نیاز شما را معاینه می کند و ممکن است به پزشک زنان ارجاع دهد.
درمان
درمان این اختلال بسته به علت زمینه ای متفاوت است. پزشک ممکن است به تجویز دارو بپردازد. او ممکن است شما را به مشاوره ازدواج و مسائل جنسی معرفی کند.
یک درمانگرجنسی می تواند به درمان مسائل جنسی بپردازد. این درمان می تواند به شکل شخصی یا به همراه شریک جنسی صورت بگیرد.
شاید پزشک بتواند به شما کمک کند تا بهترین روش برای تحریک جنسی را پیدا کنید. مثلا تحریک کلیتورال یا خود ارضایی . برخی پزشکان انواع خاصی از روغن های گرم کننده را تجویز می کنند. اگر اختلال در ارگاسم هم زمان با شروع دوران یائستگی باشد. برخی پزشکان هورمون درمانی را پیشنهاد می دهند. که معمولا قرص پروژسترون تجویز می شود تا علائم یائستگی رفع شود.
مقاله ی پیشنهادی :تاثیر رابطه جنسی بر بدن و احساسات شما