بیماری هاپوستتغذیهسلامت

برای درمان زونا چه بخوریم

در صورت ابتلا به زونا چه غذاهایی نخوریم؟

زونا که گاهی به آن هرپس زوستر نیز می گویند، فعال شدن مجدد ویروس واریسلا زوستر است که باعث آبله مرغان می شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیش از 99 درصد از بزرگسالان متولد شده قبل از سال 1980 به آبله مرغان مبتلا شده اند، اما از هر 3 بزرگسال تنها 1 نفر در طول زندگی خود به زونا مبتلا می شوند. با افزایش سن، شانس ابتلا به زونا افزایش می یابد. زونا معمولاً باعث ایجاد بثورات دردناک در یک طرف بدن یا صورت شما می شود. این  بثورات حاوی تاول هایی است که بعد از 7 تا 10 روز پوسته پوسته می شوند. پرهیز از مصرف برخی از غذاها که سیستم ایمنی بدن شما را مختل می کنند  به شما در کوتاه کردن مدت زمان شیوع زونا کمک می کند. حال باید بدانیم برای درمان زونا چه بخوریم.

زونا چیست؟

زونا نوعی بیماری پوستی است که سبب حساسیت پوستی می شود. بعد از خارش شما شاهد تاول های پوستی در ناحیه رانش می شوید که بعد از چند روز باز می شوند. از نشانه های آن می توان به  احساس ناراحتی عمومی در بدن، داغی پوست ، سوزش و خارش، بی‌حسی و مورمور شدن اشاره کرد. قبلا در مورد علل قرمزی بدن نوزادان و راه های درمان صحبت کردیم. که البته با زونا متفاوت است.

برای درمان زونا چه بخوریم
برای درمان زونا چه بخوریم

از مصرف چه غذاهایی در هنگام زونا پرهیز کنیم؟

اگر به زونا مبتلا هستید، بهتر است از غذاهایی که می‌توانند عملکرد سیستم ایمنی شما را مختل کنند، خودداری کنید.

کربوهیدرات های گلیسمی

این کربوهیدرات ها به سرعت در بدن شما تجزیه می شوند و باعث افزایش سریع قند خون می شوند. افزایش سطح قند خون باعث آزاد شدن مولکول های التهابی و رادیکال های آزاد می شود که می تواند بدن شما را تحت فشار قرار دهد. گنجاندن کربوهیدرات های گلیسمی زیاد در رژیم غذایی شما به طور بالقوه می تواند سیستم ایمنی بدن شما را به خطر بیندازد و التهاب را افزایش دهد. حتی یک وعده غذایی با گلیسمی بالا می تواند باعث افزایش التهاب شود. چند نمونه از غذاهای با گلیسمی بالا عبارتند از: آب نبات و شیر، ینیکیک و محصولات پخته شده، نوشیدنی های شیرین، غلات قندی، سس های قندی، بستنی، نان سفید، برنج سفید، غذاهای بسیار فرآوری شده که اغلب سرشار از نمک هستند، قندهای افزوده شده و اسیدهای چرب امگا 6 هستند که ممکن است باعث التهاب و تضعیف سیستم ایمنی شما شود.

اسیدهای چرب امگا 6 ضروری

بیشتر افراد در رژیم غذایی خود مقدار زیادی از آن را دریافت می کنند. اسیدهای چرب امگا 6 باعث التهاب می شوند، در حالی که اسیدهای چرب امگا 3 آن را مهار می کنند. برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیش از حد نمک ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را مختل کند. در مطالعه ای در سال 2015 انجام شد، محققان دریافتند که وقتی شرکت کنندگان روزانه 12 گرم نمک می خوردند، سطح بالاتری از نوعی گلبول سفید به نام مونوسیت در خونشان دیده می شود. که نشانه ی  التهاب بیش از حد و پاسخ ایمنی می باشد.

نمونه هایی از غذاهای بسیار فرآوری شده عبارتند از: غلات شیرین شده، چیپس و خوراکی های پرچرب، نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه های گازدار، کلوچه، کیک، پای و شیرینی، نان ها و کراکرهای پرچرب و کم فیبرغذاهای سرخ شده و الکل. الکل این پتانسیل را دارد که تقریباً تمام جنبه های سلامت شما از جمله سیستم ایمنی بدن شما را مختل کند.

برای درمان زونا چه بخوریم؟

غذاهای غنی از مواد مغذی، به ویژه غذاهای حاوی روی و ویتامین های A، B12، C و E می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند. مصرف لیزین به مهار ویروس کمک می کند.

لیزین

لیزین یک اسید آمینه است که تصور می شود رشد برخی از ویروس ها از جمله هرپس زوستر را مهار می کند.  پیروی از  یک رژیم غذایی سرشار از لیزین به درمان زونا و سایر ویروس های تبخال کمک می کند.  برای درک اثرات لیزین بر روی زونا، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. غذاهای سرشار از روی و ویتامین های A، B12، C و E و پیروی از  یک رژیم غذایی متعادل می تواند به شما در جلوگیری از کمبود مواد مغذی که ممکن است سیستم ایمنی شما را تضعیف کند، کمک کند.

موارد زیر به ویژه برای حفظ یک سیستم ایمنی سالم مهم هستند: فلز روی، ویتامین A، ویتامین B12، ویتامین سی، ویتامین E و کربوهیدرات های پیچیده، جایگزینی کربوهیدرات های ساده شود. کربوهیدرات های پیچیده به طور بالقوه می تواند به کاهش التهاب کمک کند و سلامت کلی شما را بهبود بخشد. کربوهیدرات های پیچیده حاوی فیبر بیشتری هستند. و غلات کامل ارزش غذایی بیشتری دارند.

کربوهیدرات های پیچیده

نان با  آرد کامل نان سبوس دار ، برنج قهوه ای، جوکوینو، سیب زمینی شیرین، جو کامل، پاستا و غلات کامل.

روش های درمان زونا

هیچ درمانی برای زونا وجود ندارد. اما اگر ضرف سه روز شروع به درمان کنید هم درد شما کاهش می یابد و هم زودتر درمان می شوید. معمولاً با داروهای ضد ویروسی درمان می شوید. این داروها شامل: آسیکلوویر، فامسيكلووير، والاسیکلوویر می شند.

درمان جوش های سرسیاه در خانه بخوانید

درمان‌های خانگی

استفاده از کمپرس سرد. یک پارچه یا حوله را در آب خنک خیس کنید و آن را روی بثورات پوستی خود قرار دهید تا سبب رفع خارش و التهاب پوست شود.

حمام بلغور جو دوسر. حمام بلغور جو دوسر ممکن است به تسکین لکه های خارش و مرطوب کردن پوست خشک کمک کند. سعی کنید 1 فنجان پودر جو را با آب ولرم مخلوط کنید و حدود 10 تا 15 دقیقه در آن خیس کنید.

یک قاشق روغن بابونه، اکالیپتوس یا روغن درخت چای  را با 1 قاشق غذاخوری روغن حامل  مانند روغن نارگیل مخلوط کنید. سپس آن را روی پوست خود بمالید. این روغن به تسکین درد و کاهش التهاب کمک می کند. از خواص گیاه بابونه می توان به تسکین دهندگی درد و کاهش التهاب آن اشاره کرد.

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا