دسته‌بندی نشده

آنچه زنان در رابطه با قرص ضدبارداری باید بدانند

قرص ضدبارداری یکی از روش های پیشگیری از بارداری ست که با مصرف مداوم روزانه، 99 درصد در پیشگیری از بارداری موثر هستند. یعنی کمتر از یک زن از 100 زن که از قرص ترکیبی برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند در یک سال باردار می شوند.  ولی به شرط اینکه حتی برای یک یا دو روز هم مصرف قرص را  فراموش نکنید. با این حال، مصرف منظم قرص می‌تواند دشوار باشد، به همین دلیل است که از هر 100 زنی که از این قرص استفاده می‌کنند، 9 نفر در سال دچار حاملگی ناخواسته می شوند. این قرص زمانی قابل اعتماد است که به طور مداوم آن را در ساعت مشخصی هر روز مصرف کنید. یکنواخت بودن مصرف قرص، از نوسان سطح هورمون جلوگیری می کند.

قرص ضد بارداری چیست؟

قرص های ضد بارداری حاوی هورمون هایی هستند که به نوعی باعث پیشگیری از بارداری می شوند. مردم آن را “قرص” می نامند زیرا به شکل قرص است. خانم ها این قرص را به صورت خوراکی یک بار در روز مصرف می کنند. این قرص زمانی بیشترین تاثیر را دارد که به طور مداوم آن را در زمان مشخصی هر روز مصرف کنید.این قرص حاوی هورمون هایی است که قاعدگی را تنظیم می کند، خطر ابتلا به سرطان تخمدان و رحم را کاهش می دهد، آکنه را بهبود می بخشد و اندومتریوز را درمان می کند.

قرص ضدبارداری ترکیبی چیست ؟

قرص ضدبارداری ترکیبی از نوع ساختگی هورمون‌های زنانه استروژن و پروژسترون هستند ، که زنان بطور طبیعی در تخمدان‌های خود تولید می‌کنند. اگر اسپرم مرد به یکی از تخمک‌های زن برسد، می‌تواند منجر به بارداری شود. در فرآیند پیشگیری از بارداری سعی بر آن است که با ممانعت از رسیدن اسپرم به تخمک و یا متوقف کردن تخمک گذاری از بارداری جلوگیری به عمل آید.

عملکرد قرص ضد بارداری 

هورمون‌های موجود در قرص‌های ضدبارداری با موارد زیر از بارداری جلوگیری می‌کنند:
  • توقف یا کاهش تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان)
  • ضخیم شدن مخاط دهانه رحم برای جلوگیری از ورود اسپرم به رحم
  • نازک شدن پوشش داخلی رحم به طوری که تخمک بارور شده احتمال کمتری برای چسبیدن دارد

عملکرد قرص ضد بارداری 

فواید مصرف قرص ضدبارداری چیست؟

برخی از زنان این قرص را برای اهداف سلامتی مصرف می کنند. این قرص می تواند:

  • قاعدگی را تنظیم و سبک کند
  • با سبک کردن یا کوتاه‌تر کردن قاعدگی از کم خونی جلوگیری می کند
  • کاهش دردهای قاعدگی (دیسمنوره)
  • سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و اختلال بدشکلی پیش از قاعدگی (PMDD) را مدیریت می کند
  • درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • آندومتریوز یا فیبروم رحم را درمان می کند
  • خطر ابتلا به سرطان تخمدان، سرطان رحم و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد
  • بهبود آکنه
  • رشد موهای ناخواسته را متوقف می کند
  • کاهش میگرن
  • گرگرفتگی را در دوران گذار به یائسگی  کنترل می کند

انواع قرص ضد بارداری

بسته به موارد مصرف و خصوصیات فرد ممکن است یک نوع از قرص ضدبارداری برای شما مناسب باشد و نوع دیگر نامناسب باشد. باهم انواع این قرص را بررسی می کنیم تا قبل از مصرف بهترین نوع قرص را انتخاب نمایید.

1. قرص‌های ترکیبی

قرص ضد بارداری ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون مصنوعی هستند. انواع مختلفی از این قرص‌های ترکیبی وجود دارد.

2. قرص‌های مونوفازیک

این قرص‌ها در دوره‌های یک ماهه استفاده می‌شوند و هر قرص ضد بارداری مونوفازیک به شما دوز یکسانی هورمون می‌دهد. در هفته آخر چرخه، با خوردن قرص‌ها پریود می‌شوید.

3. قرص‌های چند فازی

این قرص‌ها در چرخه‌های یک ماهه استفاده می شوند و سطح متفاوتی از هورمون‌ها را در طول دوره فراهم می‌کنند. در هفته آخر چرخه‌، با خوردن قرص‌ها پریود می‌شوید.

4. قرص‌های فقط حاوی پروژسترون

قرص‌های فقط حاوی پروژسترون بدون استروژن هستند. به این نوع قرص، مینی پیل هم گفته می‌شود. قرص‌های فقط پروژسترون، ممکن است انتخاب خوبی برای زنانی باشد که به دلیل سلامتی یا دلایل دیگر نمی‌توانند استروژن مصرف کنند. تمام دوزهای موجود در ورقه قرص‌های فقط پروژسترونی، در چرخه فعال هستند. هیچ قرص غیرفعالی وجود ندارد، بنابراین ممکن است، هنگام مصرف قرص‌های فقط پروژسترون پریود شوید.

5. قرص‌هایی با دوره طولانی

معمولاً از این قرص‌ها در چرخه های ۱۳ هفته‌ای استفاده می شود. شما به مدت ۱۲ هفته قرص‌های فعال می‌خورید و در هفته آخر چرخه، قرص‌های غیرفعال می‌خورید و پریود می‌شوید. در نتیجه شما هر سال فقط سه تا چهار بار پریود می‌شوید.

6. قرص‌های ضد بارداری LD با دوز کم

قرص‌های LD در هر دو مدل ترکیبی و پروژسترونی عرضه می‌شوند. تفاوت این قرص‌ها در میزان دوز قرص است. کم بودن دوز قرص ضد بارداری، احتمال عوارض جانبی جدی را کاهش می‌دهد.

7. قرص‌های ضد بارداری اورژانسی

از این قرص‌ها تنها باید در شرایط اضطراری استفاده کنید. قرص اورژانسی یک روش پیشگیری از بارداری نیست بلکه زمانی که فکر می‌کنید روش جلوگیری از بارداری دائمی‌ شما ممکن است جواب ندهد، باید از آن استفاده کنید. از قرص ضد بارداری اورژانسی، بیش از یک یا دو بار در سال نباید استفاده شود، زیرا عوارض ناخوشایندی به‌ همراه خواهد داشت.

آیا قرص ضدبارداری از بیماری های مقاربتی (STD) جلوگیری می کند؟

خیر، این قرص از شما در برابر بیماری های مقاربتی (STDs) یا عفونت ها (STIs) محافظت نمی کند. بیماری های مقاربتی مانند زگیل تناسلی، کلامیدیا و ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) از طریق تماس مستقیم جنسی و تبادل مایعات بدن مانند مایع منی منتقل می شوند. اگر از نظر جنسی فعال هستید، بهترین راه برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی استفاده از کاندوم علاوه بر قرص است. کاندوم، زمانی که به تنهایی استفاده شود، حدود 85 درصد در پیشگیری از بارداری موثر است. با این حال، اگر قرص و کاندوم با هم استفاده شوند، هم از عفونت و هم از بارداری جلوگیری می کند. کسانی که با چندین نفر رابطه دارند ،برای جلوگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی از کاندوم استفاده کنند.

منبع :  https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/3977-birth-control-the-pill

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا