روانشناسیسبک زندگیمادر و کودک

تربیت فرزندان شاد

فرزند پروری بدون استرس و شاد

در این مقاله به چگونگی تربیت فرزندان شاد اشاره می کنیم. والدین واقعی کسانی هستند که به فرزندان خود کمک می کنند تا نقایص شخصیتی خود را از بین ببرند. این والدین ویژگی های خوب را به فرزندان القا می کنند.

با این حال، والدین امروزی احساس می کنند خرید لباس های گران قیمت ، خوراکی و پرداخت هزینه های بالا برای کلاسهای آموزشی تنها وظایف آنها است. آنها نمی توانند بفهمند که این چیزها کودکان را فقط از نظر مادی ارضا می کند. این لذت ها حتی مشکلاتی  را نیز به همراه دارد.

بنابراین، والدین باید به این موضوع توجه کنند که آیا به فرزندان خود آموزش واقعی می دهند یا خیر. این وظیفه والدین است که به فرزندان خود کمک کنند تا صفات خوب را بشناسند. و در نتیجه، زندگی شادی داشته باشند.

تربیت فرزندان شاد
والدین شاد فرزند شاد می پرورانند

تنها والدین شاد هستند که می توانند فرزندان شاد پرورش دهند

برای ایجاد ناخودآگاه قوی در کودکان باید ارتباط خوبی با آنها برقرار کنیم. تنها والدینی که خود استرس ندارند می توانند به کودکان خود بیاموزند که بدون استرس زندگی کنند. و تنها والدین شاد فرزند شاد می پرورند.

کودکان تمایلی به انتقال افکار، ایده و مشکلات با والدین پر از استرس ندارند. پس لازم است شما به عنوان والدین، از استرس های خود بکاهید.

دلایل استرس در والدین

والدین شاد فرزند شاد می پرورد پس با در نظر گرفتن نکات زیر از استرس خود بکاهید.

  • همیشه در گذشته زندگی کردن
  • گفت و گو با رویکرد منفی
  • اشتباهات خود را در حضور کودکان قبول نداریم
  • دائما در تلاش برای یافتن عیب کودک
  • قطعی صحبت کردن راجع به هر موضوعی
  • نقش و شخصیت کودک را نادیده گرفتن
  • این که هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و مقایسه کردن کار غلطی است
  • توقعات بالا داشتن
  • خوب توضیح ندادن و شفاف سازی موضوع

والدینی که همیشه در گذشته زندگی می کنند

والدینی که  همیشه در گذشته زندگی می کنند،نمی توانند با فرزندان خود ارتباط خوب برقرار کنند. کودکان به راحتی گذشته را فراموش می کنند. و همیشه در زمان حال زندگی می کنند. بنابراین آنها همیشه خوشحال هستند. پس جز والدین شاد باشید تا فرزند شاد پرورش دهید.

ما همیشه حوادث و اتفاقات گذشته را به یاد می آوریم . و با آن تجربیات تلخ زندگی می کنیم . بنابراین ، وقتی بچه ها سعی می کنند با ما صحبت کنند. ما در شرایطی نیستیم که به آنها گوش دهیم و آنها را درک کنیم.

برای ارتباط بهتربا فرزندان همیشه سعی کنید در زمان حال زندگی کنید .

گفتگو و رویکرد منفی مانع از  تربیت فرزندان شاد می شود

جملات منفی مانند: “توهیچ چیز نمی دونی” ، “تو بی فایده هستی” ، به شدت به کودکان آسیب می رساند.

صدمات جسمی خوب می شوند ولی صدمات ذهنی به آسانی درمان نمی شوند. بنابراین ما باید در رویکرد و گفتار خود هنگام صحبت با کودکان همیشه مثبت باشیم. صحبت ما باید به گونه ای باشد که کودکمان را تشویق کنیم.

قبول نکردن اشتباهات در حضور کودک

پذیرفتن اشتباهات  باعث کاهش استرس می شود. کودکان به ما احترام می گذارند. از آنجا که کودکان سعی می کنند رفتار والدین را تقلید کنند. اگر والدین اشتباهات خود را صادقانه بپذیرند. کودک نیز یاد می گیرد که اشتباهات خود را صادقانه بپذیرد. وقتی اشتباهات خود را پنهان می کنیم، دچار تنش می شویم. کودکان متوجه  اشتباهات ما می شوند.

بنابراین ، وقتی اشتباهات خود را نمی پذیریم ، آنها احساس می کنند: “مادر و پدر من اشتباهات خود را نمی پذیرند، پس چرا من باید این کار را انجام دهم؟”. این یک شکاف ظریف بین فرزندان و والدین ایجاد می کند.والدین شاد فرزند شاد می پرورد.

دائما در تلاش برای یافتن عیب کودک هستیم

اگر دائماً سعی کنیم از فرزندانمان عیب جویی کنیم ، همیشه در تنش باقی خواهیم ماند. در عوض ، ما باید سعی کنیم به ویژگی های خوب آنها توجه کرده و آنها را تصدیق کنیم. در نتیجه ، کودکان نیز با گذشت زمان متوجه نقص های شخصیتی خود می شوند. و می کوشند آنها را از بین ببرند. اگر به جای یافتن عیب و ایراد در فرزندانمان به آنها توجه کنیم همیشه ارتباط قوی با آنها خواهیم داشت.

قطعی صحبت کردن راجع به هر موضوعی

قطعی صحبت کردن راجع به هر موضوعی مانع از تربیت فرزندان شاد می شود، به جای لحن مقتدرانه از لحن محبت آمیز برای صحبت با کودکان خود استفاده کنید. ما تمایلی به پذیرش چیزی نداریم که با اقتدار گفته می شود. بنابراین باید به خاطر داشته باشیم که صحبت کردن مقتدرانه منجر به استرس می شود. در حالی که صحبت محبت آمیز منجر به ارتباط عالی می شود.

نقش و شخصیت کودک را نادیده می گیرند

هر فرد چه کودک و چه بزرگ برای خودش شخصیت متفاوتی دارد. به جای برخورد غیر منطقی به دنبال این باشید. که چگونه بهتر می توانم با کودکم ارتباط برقرار کنم.

سعی کنید شخصیت اورا بشناسید . او را درک کنید . و بهترین راهکار برای برخورد با شخصیت کودکتان را پیدا کنید . برای این کار می توانید به یک رفتارشناس کودک مراجعه  کنید. برای اینکه بتوانیم فرزند شاد پرورش دهیم باید خود نیز شاد باشیم و به شخصیت کودکمان احترام بگذاریم.

خوب توضیح ندادن و شفاف سازی موضوع

همه چیز باید به درستی برای کودکان توضیح داده شود. هنگام صحبت با کودکان، ما باید خود را به سطح آنها برسانیم. تنها در این صورت است که کودک به ما احترام می گذارد. و به حرف ما گوش می دهد. بنابراین، اگر کودک ما یک ساله است، والدین باید در آن سطح با او ارتباط برقرار کنند. گاهی والدین به دلیل خودخواهی این کار را انجام نمی دهند . و توقع دارند کودک یک ساله حرف آنها را قبول کند. این باعث ایجاد استرس در ذهن آنها می شود. والدین باید درک کنند که اگر با کودکان خود ارتباط درست برقرار کنند، می توانند استرس خود را به حداقل برسانند.

عدم ارتباط با کودک

هیچ کس در دسترس نیست تا به مشکلاتی که بچه با آن روبرو هست گوش دهد. والدین مشغول کار خود هستند . معلمان فقط نگران تکمیل برنامه درسی خود هستند. در نتیجه ، کودک دچار سردرگمی ذهنی می شود. آنها احترام و ایمان خود را نسبت به والدین از دست می دهند. استرس والدین به این دلیل است که کودکان به آنها گوش نمی دهند. بنابراین، بسیار ضروری است که والدین روزانه حداقل 15 دقیقه وقت بگذارند تا با کودکان خود  صحبت کنند. این خود به کاهش استرس کمک می کند ومنجر به شادی می شود.

توقعات بالا داشتن 

توقعات بالا داشتن مانع از تربیت فرزندان شاد می شود.کودکان انتظارات ما را خوب می فهمند. آنها دوست ندارند که با توقعات بالا با آنها صحبت کنیم .ما باید بدون هیچ گونه انتظاری با آنها صحبت کنیم. عشق در جایی وجود دارد که هیچ انتظاری وجود ندارد.

بنابراین، به جای این که انتظار داشته باشیم کودکمان در دوران سالمندی از ما مراقبت کند. توصیه می شود فکر کنید “خدا آنجاست که همیشه از من مراقبت می کند”.

مقاله ی پیشنهادی: 8 راه حل جذاب بودن و جذب دیگران به سمت خود

منبع: https://gurukul.org/blog/21st-century-parenting/stress-free-parenting-in-21st-century/?gclid=CjwKCAjw7fuJBhBdEiwA2lLMYdIVfrf3nLfCLEdGOmi4OSgYCdMKhflZ41sgLjnCiYwBSl3H4wN24hoCao4QAvD_BwE

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا