زنان و ماماییقاعدگی

چند روز بعد از آمپول پروژسترون پریود میشم

ارتباط پروژسترون و قاعدگی

پروژسترون نقش مهمی در تنظیم قاعدگی و بارداری دارد. افرادی هستند که قاعدگی آنها منظم نیست و نیازمند تزریق آمپول پروژسترون هستند تا قاعدگی آنها تنظیم شود. سوالی که پیش می آید این است که چند روز بعد از آمپول پروژسترون پریود میشم. و در جواب باید گفت اغلب یک هفته بعد از تزریق آمپول پریود می شویم . اگر بعد از ده روز هنوز قاعده نشده اید باید دنبال سایر علل تاخیر در قاعدگی باشید. در مقاله تاخیر در قاعدگی می توانید علل این موضوع را به خوبی مورد بررسی قرار دهید.

پروژسترون چیست؟

پروژسترون که گاهی هورمون بارداری نامیده می شود، یک هورمون زنانه ست که در بسیاری از زمینه ها کار می کند. از آماده سازی بدن برای بارداری گرفته تا حفظ میل جنسی. پروژسترون در درجه اول از بدن شما در باردار شدن و حفظ آن بارداری حمایت می کند. این هورمون بر رشد و تولید مثل جنسی تأثیر می گذارد. افزایش و کاهش این هورمون که توسط تخمدان ها و غدد فوق کلیوی ساخته می شود، به بدن شما کمک می کند تا دیواره رحم را از بین ببرد و پریود شما را تحریک کند.

چند روز بعد از آمپول پروژسترون پریود میشم
چند روز بعد از آمپول پروژسترون پریود میشم

محل تشکیل پروژسترون کجاست؟

پروژسترون که توسط جسم زرد ترشح می شود عمدتاً در تخمدان ها تولید می شود. جسم زرد، غده ای موقت که پس از تخمک گذاری در رحم تشکیل می شود، از فولیکولی ساخته شده است که یک تخمک در حال بلوغ را در خود جای داده و به محض بیرون آمدن تخمک تشکیل می شود. مقدار کمی پروژسترون توسط غدد فوق کلیوی که در بالای کلیه ها قرار دارند تولید می شود و پس از بارداری، تولید در جفت انجام می شود. در مورد زمان دقیق تخمک گذاری به مقاله ی زمان دقیق تخمک گذاری مراجعه کنید.

چرا برای من پروژسترون تجویز می شود؟

پروژسترون که معمولا به عنوان یک درمان باروری استفاده می شود، به طور گسترده ای برای درمان بسیاری از مسائل شناخته شده است. این هورمون می تواند برای شروع قاعدگی، کمک به علائم شدید PMS و درمان خونریزی غیر طبیعی رحم مفید باشد. هنگامی که صحبت از درمان های باروری به میان می آید، پزشک ممکن است هورمون درمانی پروژسترون را برای حمایت از هدف شما برای باردار شدن توصیه کند. اغلب برای شروع قاعدگی تجویز می شود یا به دلیل اینکه تخمدان های شما به طور طبیعی به اندازه کافی تولید نمی کنند.

دلایل دیگری وجود دارد که ممکن است پزشک شما مصرف پروژسترون را به شما توصیه کند. این هورمون می‌تواند به‌طور ناخواسته با روش‌های خاصی از تخمدان‌های شما خارج شود و سایر داروها ممکن است توانایی شما برای تولید طبیعی پروژسترون را سرکوب کنند. از آنجایی که این هورمون عنصر سازنده بارداری است، مصرف مکمل اغلب ضروری است.

ارتباط پروژسترون و قاعدگی

در طول سه مرحله از چرخه قاعدگی، سطوح پروژسترون متفاوت است و افزایش و کاهش این سطوح چیزی است که به دیواره رحم شما سیگنال می دهد که در زمان مناسب شروع به ریزش کند. سطح پروژسترون قبل از تخمک گذاری پایین تر است، اما پس از تکمیل فرآیند به هورمون غالب تبدیل می شود. اگر لقاح اتفاق نیفتد، سطح دوباره کاهش می یابد و پریود شروع می شود. اگر سطح پروژسترون آنطور که باید بالا و پایین نرود، ممکن است پریودهای نامنظم و همچنین مشکلات در بارداری را تجربه کنید.

روش های درمان با پروژسترون

پروژسترون می تواند به اشکال مختلف باشد و گزینه های درمانی شامل: دو نوع مصنوعی و  طبیعی می شود. این گزینه‌های عبارتند از: ژل های واژن، شیاف واژینال، درج واژن، کپسول خوراکی و تزریقی. با مشورت پزشک می توانید بهترین گزینه را پیدا کنید.

چند روز بعد از آمپول پروژسترون پریود میشم؟

پروتکل استاندارد برای درمان های پروژسترون این است که دو هفته صبر کنید تا ببینید آیا پریود شروع می شود یا خیر. از آنجایی که پروژسترون می تواند پریود شما را به تاخیر بیندازد، باید آزمایش بارداری انجام شود. اغلب 2 تا 5 روز پس از قطع درمان، قاعدگی شما شروع می شود. در صورتیکه ظرف  10-14 روز پریود نشدید، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بارداری یا عدم آن را مورد آزمایش دقیق قرار دهد.

اگر بعد از استفاده از پروژسترون پریود نشدم چه اتفاقی می افتد؟

اگر مطمئن شده اید  که حاملگی وجود ندارد و هنوز بعد از استفاده از پروژسترون پریود نشدید، پزشک آزمایشات بیشتری را برای تعیین علت دقیق، تجویز می کند. به طور معمول، اگر خونریزی رخ ندهد، ممکن است بدن شما به اندازه کافی استروژن تولید نمی کند. آنچه بعدا اتفاق می افتد به نتایج آزمایش و معاینات انجام شده توسط پزشک شما بستگی دارد.

 عوارض جانبی مصرف پروژسترون

از آنجایی که درمان پروژسترون را می توان برای تعدادی از کاربردهای پزشکی، از جمله کمک های تشخیصی و پیشگیری از بارداری تجویز شود، ممکن است با این نوع هورمون درمانی عوارض جانبی داشته باشید. مثلا بروز PMS که اغلب زمانی رخ می دهد که سطح پروژسترون به اوج خود می رسد. عوارض جانبی جدی شامل لخته شدن خون، تغییر در جریان چرخه و افسردگی است.

عوارض جانبی خفیف شامل: گرفتگی عضلات، خونریزی،  بد خلقی، سرگیجه، دهان خشک، حالت تهوع، خستگی، تحریک پذیری، نفخ ناشی از افزایش آب و پریود نامنظم.  علاوه بر این عوارض جانبی رایج، محققان گزارش کرده اند که پروژسترون ممکن است بر میل جنسی و خلق و خوی تأثیر بگذارد. در مورد بیماری PMS به مقاله ی  سندروم پیش از قاعدگی (PMS) مراجعه شود.

مقاله پیشنهادی: 8 دلیل اصلی برای تاخیر در قاعدگی

منبع: https://www.miracare.com/blog/how-long-after-taking-progesterone-will-i-get-my-period/

اگر این مقاله برای شما مفید بود امتیاز دهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا