آرایش و زیباییسلامت

بهترین روش های درمان ریزش مژه ها

بهترین روش های درمان ریزش مژه ها

ریزش مژه تا حدی طبیعی است مژه ها نیز مانند موهای سرتان رشد می کنند. می ریزند و دوباره در یک چرخه طبیعی رشد می کنند. اگر میزان ریزش از حد طبیعی بیشتر باشد باید به دنبال درمان باشید. ژنتیک تاثیر فراوانی در فرم مژه ها و میزان پرپشتی و طول آنها دارد، اگر قبلا مژه ای پرپشت یا بلند داشته اید و حالا دچار ریزش مژه شده اید، علل متعددی می تواند موجب ریزش مژه شما شود که باید توسط متخصص پوست بررسی و درمان شود. روش های زیادی برای درمان ریزش مژه ها وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

درمان ریزش مژه ها
درمان ریزش مژه ها

علل ریزش مژه ها

اگر اهل آرایش باشید ممکن است به ریمل یا خط چشمی که استفاده می کنید، حساسیت داشته باشید. یا خیلی خشن و محکم از این وسایل استفاده می کنید. ریزش مژه بیش از حد نیز می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد. مانند:  آلوپسی آره آتا، اسکلرودرمی، پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید و لوپوس.

ریزش شدید مژه همچنین می تواند ناشی از بلفاریت، التهاب پلک ها باشد. بلفاریت می تواند در اثر آلرژی، عفونت یا ضربه ایجاد شود. همچنین اگر تحت شیمی درمانی هستید، ممکن است دچار ریزش موقت مژه شوید. اگر دلیل پزشکی برای ریزش مژه شما وجود داشته باشد، پزشک شما ممکن است بتواند علت اصلی را درمان کند. این می تواند منجر به بازگشت رشد معمولی مژه شود. اگر دلیلی برای ریزش مژه‌های شما وجود ندارد و می‌خواهید رشد مژه‌ها را تسریع کنید، چندین راه از نظر پزشکی برای انجام این کار وجود دارد.

چرخه رشد طبیعی مژه چیست؟

یک فرد بالغ به طور متوسط ​​دارای 100 تا 150 مژه بالایی و 50 تا 75 مژه تحتانی در هر پلک است. هر مژه یک چرخه رشد دارد که شامل سه مرحله است.

فاز آناژناین

دوره رشد هر مژه است. این مرحله معمولاً از دو هفته به طول می انجامد. اگر در این مدت مژه های شما بیفتد، بلافاصله رشد نمی کند.

فاز کاتاژن

در این مرحله مژه تغذیه و مواد مغذی دریافت نمی کند و فولیکول ها، شروع به از بین رفتن و فروپاشی می کنند.

فاز تلوژن

طولانی ترین مرحله است که چهار تا نه ماه طول می کشد.به عنوان دوره استراحت قبل از ریزش مژه و رشد مژه جدید به جای آن در نظر گرفته می شود. در هر زمان می توانید مژه ها را در هر سه مرحله داشته باشید. چرخه کامل مژه می تواند بین 5 تا 11 ماه طول بکشد. ریزش چند مژه در بیشتر روزها طبیعی است، حتی اگر متوجه ریزش آن ها نشوید.

درمان ریزش مژه ها

شما می توانید رشد مژه ها را به چند روش تسریع کنید.

رژیم غذایی سالم

تغذیه خوب از رشد مژه ها و همچنین سلامت کلی حمایت می کند. در اینجا برخی از مواد مغذی  که سبب رشد مژه ها می شوند اشاره می کنیم.

مصرف پروتئین

موهای شما عمدتاً از پروتئین تشکیل شده است، بنابراین یک رژیم غذایی سالم باید سرشار از این ماده حیاتی باشد. پروتئین آمینو اسیدهای مورد نیاز بدن را برای تولید کراتین تامین می کند. کراتین می تواند به مژه ها کمک کند سالم و قوی بمانند.

مصرف مواد غذایی که بیوتین دارند

بیوتین از تولید کراتین نیز پشتیبانی می کند. در بسیاری از غذاها یافت می شود، از جمله: آجیل، گل کلم، کلم بروکلی، کلم پیچ، پیازها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین A و C. این میوه ها و سبزیجات با حمایت از تولید سلول و کلاژن به رشد مژه ها کمک می کنند. میوه ها و سبزیجات نارنجی تیره و زرد مانندانواع توت ها و آووکادوها.

نیاسین

این ماده (ویتامین B-3) به بهبود جریان خون در فولیکول های مو کمک می کند و رشد را تحریک می کند. نیاسین در موارد زیر یافت می شود. مرغ، ماهی، گوشت گاو، بوقلمون، بادام زمینی، نخود سبز و آووکادو.

آهن

رژیم غذایی فاقد آهن می تواند باعث شود که بسیاری از مژه ها در یک زمان به مرحله استراحت خود بروند. مصرف غذاهای غنی از آهن ممکن است به جلوگیری از این امر کمک کند. این غذاها شامل:  سبزی های تیره و برگ دار مانند اسفناج، میوه خشک شده، طیور، غذای دریایی، لوبیا، غلات غنی شده با آهن ومولتی ویتامین.

ماساژ نرم پلک‌ها

شما می‌توانید با استفاده از مقدار کمی از روغن‌ زیتون یا بادام اصل، پلک‌های خود را ماساژ دهید تا با تقویت پوست به رشد بیشتر مژه‌ها کمک کنید. ماساژ  پلک با تحریک پوست روند تولید کلاژن و فولیکول را افزایش می‌دهد و باعث تسریع رشد مژه‌ها و تقویت آن‌ها خواهد شد. توجه داشته باشید که در زمان ماساژ نباید پلک‌های خود را فشار دهید و ماساژ نیز باید به‌صورت یک‌طرفه و با حرکت دایره‌ای انجام شود.

برس کشیدن مژه‌ها

با استفاده از برس ریملی که لبه‌های بسیار نرمی دارد مژه‌های خود را دو بار در روز برس بکشید. توجه کنید که برس ریمل کاملا تمیز و عاری از هرگونه ماده آرایشی یا آلودگی باشد.

لاتیس (بیماتوپروست)

یک درمان موضعی است که برای افزایش رشد مژه استفاده می شود. لاتیس تعداد فولیکول های مو تولید شده در مرحله رشد فعال (آناژن) را افزایش می دهد. همچنین می تواند مژه ها را بلند و تیره کند.

عدم استفاده از ریمل ضدآب و لوازم آرایشی غیر استاندارد

اگر از ریمل ضد آب استفاده می کنید، سعی کنید از فرمول غیر ضد آب استفاده کنید. آرایش را به آرامی پاک کنید. استفاده مکرر از مژه های مصنوعی و یا آرایش مژه ها با ریمل ازدیگرعلل ریزش و کم پشتی مژه هاست. برای عدم آسیب به مژه ها هیچ گاه از ریمل های ضد آب استفده نکنید زیرا این نوع ریمل ها به سختی پاک می شوند و ضربات و محکم پاک کردن آن ها سبب آسیب به مژه ها می شود. قبل از خواب آرایش را پاک کنید. مژه هایی که با ریمل پوشانده شده اند شکننده تر و مستعد شکستن هستند. مالیدن بالش در تمام طول شب نیز ممکن است باعث افتادن آنها شود. فر مژه را کنار بگذارید.

عدم استرس بیش‌ازحد

اگر همواره تحت شرایط استرس‌زا قرار دهید یا برای هر کار کوچکی دچار استرس شدید می‌شوید باید منتظر ریزش مژه‌ها باشید. تغییرات متابولیسم بدن در زمان استرس و افزایش سطح کورتیزول می‌تواند باعث تضعیف مژه‌ها و ریزش آن‌ها شود. استرس بیش‌ازحد نه‌تنها بر روی مژه‌ها که بر روی سایر موهای بدن حتی موهای سینه و سرشانه هم تاثیر خواهد گذاشت. راهکارهای کنترل استرس را یاد بگیرید و حتی‌الامکان از موقعیت‌های استرس‌زا دوری کنید.

سایر درمان ها ریزش مژه ها

ماینوکسیدیل (روگین)

این داروی موضعی بدون نسخه و تعدیل کننده هورمون در گونه‌های مختلف برای مردان و زنان وجود دارد. چنانچه رشد مژه و ابرو به دلایل هورمونی متوقف شده باشد، ماینوکسیدیل ظرف چند ماه به ترمیم مو کمک خواهد کرد.

کورتیکواستروئید

به منظور کاهش التهاب و واکنش سیستم ایمنی، به صورت قرص، آمپول یا پماد برای درمان طاسی منطقه‌ای، اگزما، درماتیت یا پسوریازیس (بیماری صدفک) تجویز می‌شود.

طب سوزنی

با کاهش دادن حملات به پیاز فولیکول مو و تحریک گردش خون به درمان طاسی منطقه‌ای کمک می‌کند.

سرم مرطوب کننده مژه روغن زیتون

  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک قاشق غذاخوری روغن کرچک
  • ظرف خالی و برس ریمل

رشد سریع مژه با وازلین

وازلین باعث ایجاد رطوبت در خطوط مژه شده و از این طریق به رشد سریع مژه کمک می‌کند. از طرف دیگر، وازلین با مرطوب و نرم نگه داشتن ناحیه روی پلک‌ها، به سلامت کلی مژه‌ها کمک می‌کند. به کمک یک برس ریمل تمیز، مقداری از وازلین را روی مژه‌هایتان بزنید. برای دستیابی به بهترین نتیجه، آن را هر روز روی مژه بالا و پایین امتحان کنید. همچنین می‌توانید قبل از استفاده از ریمل، وازلین بزنید تا از خشکی و شکنندگی مژه‌هایتان جلوگیری شود.

منبع: https://www.healthline.com/health/eye-health/do-eyelashes-grow-back#prevention

5/5 - (1 امتیاز)
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا